“Mi-a facut placere sa va intalnesc, in prezenta presedintelui Romaniei, la Bucuresti, unde am participat la Conferinta privind Afganistanul, din marja Summit-ului NATO, pentru a carui organizare va felicit calduros. Consider ca Romania este un exemplu de succes de tranzitie social-economica si democratica. Apreciem in mod deosebit parteneriatul foarte puternic pe care il avem cu tara dumneavoastra si sunt convins ca vom lucra impreuna foarte bine”, a spus Ban Ki-moon.

Ceremonia de acreditare a primei femei ambasador care conduce misiunea diplomatica a Romaniei de la New York a avut loc la doar trei zile de la preluarea postului, precizeaza comunicatul.

Noul ambasador al Romaniei la Natiunile Unite a reiterat sprijinul Romaniei pentru procesul de reforme menit sa adapteze deciziile ONU la noile realitati sociale, politice si economice din lume.

Ambasadorul Simona Miculescu a precizat: “Alaturi de foarte tanara, dar entuziasta mea echipa, voi continua traditia colaborarii excelente dintre Romania si ONU, cu toata seriozitatea, daruirea, creativitatea si energia”, se mai arata in comunicat.