Autoritatile romane din Italia au fost alertate cu privire la drama femeii in varsta de 54 de ani, vineri, de catre redactia Gandul, si intentioneaza sa vada cu ce anume o pot ajuta pe romanca.

Femeia a trecut prin momente groaznice. Cea care o angajase, o batrana in varsta de 75 de ani, ii dadea foarte putina mancare si ii permitea sa faca baie, numai cu apa rece, doar o data pe luna.

Potrivit Ziua, menajera avea dreptul sa faca dus doar o data pe luna, dar cu apa rece si era nevoita sa foloseasca o singura bucata de sapun pe care o primea la inceputul lunii si cu care trebuia sa isi spele si hainele. Totodata, femeia era supravegheata in permanenta prin intermediul unui sistem de camere de luat vederi si senzori de miscare.

Pensionara de 75 de ani a fost acuzata de "utilizarea sclaviei", fiind arestata la domiciliu din cauza varstei inaintate. Carabinierii au deschis insa o ancheta mai ampla, vecinii fiind suspectati de complicitate intrucat, conform carabinierilor, este imposibil ca in aceasta perioada sa nu fi observat nimic.

In schimb, explicatia italiencei de 75 de ani in ceea ce priveste tratamentul aplicat menajerei sale este de-a dreptul stupefianta.

"Era doar o romanca", a spus aceasta. Victima, vaduva si mama a doi copii, a declarat ca nu a incercat sa fuga intrucat se temea ca va fi expulzata. Conform carabinierilor, femeia nu stia ca este cetatean european si ca Romania a aderat la Uniunea Europeana in ianuarie 2007.