Trupul neinsufletit al actorului Colea Rautu a fost depus cu o zi in urma la Capela Mare a Cimitirului Bellu unde s-a tinut vineri, de la ora 12.30, slujba de inmormantare. Alaturi de familie, lui Colea Rautu i-au adus un ultim omagiu mai multi actori si regizori, printre care Sergiu Nicolaescu, Mitica Popescu, Ion Besoiu, Sebastian Papaiani, Stefan Iordache, Alexandru Bindea, Monica Ghiuta, Ruxandra Sireteanu, Nicu Constantin. Ion Iliescu a fost, de asemenea, prezent la capela inainte de inceperea ceremoniei.
Presedintele Traian Basescu a trimis o coroana de flori, ca si Centrul National al Cinematografiei si Teatrul Odeon.

Regizorul Dinu Cocea, cu care Colea Rautu a lucrat la filme precum "Haiducii" (1965), "Razbunarea haiducilor" (1968), "Rapirea fecioarelor" (1968), "Haiducii lui Saptecai" (1970), "Saptamana nebunilor" (1971) sau "Zestrea Domnitei Ralu" (1971) a tinut o cuvantare in biserica si l-a prezentat pe Colea Rautu ca pe un actor serios si foarte constiincios, care, in ciuda faptului ca a jucat roluri negative, a fost o fire vesela.

La sfarsitul slujbei, sicriul a fost purtat de militarii din Garda Nationala pana la locul de pe Aleea Actorilor unde artistul a fost inmormantat.

Colea Rautu urma sa fie inmormantat in cripta familiei, insa, in urma interventiei Primariei Capitalei, i s-a rezervat un loc de veci pe Aleea Actorilor, potrivit unui reprezentant al familiei.
La coborarea sicriului in mormant, militarii au tras trei salve de arma, iar cei prezenti au aplaudat. Actorul Colea Rautu a primit, in 2002, Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de cavaler.
Actorul Colea Rautu, in varsta de 95 de ani, a decedat pe 13 mai la Spitalul Municipal Bucuresti unde fusese internat in urma cu doua saptamani, pentru ca suferea de ciroza.

Colea Rautu, pe numele sau adevarat Colea Rutkovschi, s-a nascut la Balti (Basarabia), in 28 noiembrie 1912. A inceput sa faca figuratie la Teatrul de Revista "Carabus", in 1934. Astfel s-a nascut trio-ul Radu Zaharescu, Grisa Tascarov si Colea Rautu, grup care, pe texte scrise de Mihai Maximilian, a ajuns sa se bucure de un enorm succes, care l-a uimit si pe Constantin Tanase.