Agenzia per il Lavoro Gruppo Vita Serena s.p.a, lider in administrarea profesiei de asistent medical, a decis sa premieze fidelitatea propriilor angajati care vor desfasura activitatea de asistent medical pe o perioada de 20 de ani, cu un premiu in valoare de o suta mii euro in plus fata de cei treizeci si trei mii euro "trattamento fine rapporto".Acest permiu a fost stabilit datorita lipsei de vointa a italienilor de a practica aceasta meserie.

In urma datelor furnizate de IPASVI (asociatia nationala a asistentilor medicali ) in Italia lipsesc 60.000 de asistenti medicali.

"Agenzia per il Lavoro Gruppo Vita Serena s.p.a." propietatea dr. Luca Giovannone a raspuns miilor de cereri provenite de la spitalele publice sau clinici private din Italia selectionand in ultimii ani mai mult de o mie de asistenti medicali di Romania, acestia desfasurandu-si activitatea cu mult succes in Italia.

Agentia care asigura asistenti medicali pentru zeci de structuri sanitare de pe teritoriul Italiei cauta acum o suta optzeci de asistenti medicali pentru a-i integra in spitalele din Fruli-Venezia Giulia.