Niciun film romanesc de lung metraj nu va se va afla in competitie, anul acesta la Cannes.

Actirta de origine romana Alexandra Maria Lara a fost desemnata insa in juriul festivalului, iar la scurt metraje va concura pelicula "Megatron" a lui Marian Crisan. De asemenea, la sectiunea "Quinzaine des Realisateurs" va fi prezentat filmul "Boogie" de Radu Muntean. Totodata, la Cinefondation va partcipa Ciprian Alexandrescu, cu pelicula "Interior. Scara de bloc".

Printre numele deja consacrate, la Cannes se vor afla, pe langa Philippe Garrel ("La frontière de l'aube"), Clint Eastwood ("The Changeling"), Atom Egoyan ("Adoration"), fratii belgieni Dardenne, premiati cu Palme d'Or in 1999 si 2005 ("Le silence de Lorna"), si Wim Wenders, premiat cu Palme d'Or in 1984 ("The Palermo shooting").

Potrivit site-ului revistei americane, printre noile talente se numara israelianul Ari Folman, cu un documentar de animatie "Waltz with Bashir". Doi tineri argentinieni, Lucrecia Martel ("La femme sans tête") si Pablo Trapero ("Leonera"), descoperiti la Cannes, se intorc anul acesta pentru a se lupta pentru Palme d'Or.