Serviciul Roman de Informatii a ratat o operatiune de filaj, iar un ofiter sub acoperiere a fost deconspirat din cauza presedintelui Romaniei. Dupa cum se stie, Traian Basescu a fost implicat, duminica dupa-amiaza, intr-un accident usor de circulatie in fata Primariei Municipiului Bucuresti. Politia Capitalei a precizat ca autoturismul condus de seful statului a lovit din spate o masina Dacia 1310 care circula regulamentar, aceasta acrosand apoi o Dacia Logan. De asemenea, conform aceleiasi institutii, presedintele, care nu consumase bauturi alcoolice, a fost sanctionat cu o amenda in valoare de o suta de lei si trei puncte penalizare.

Politia Capitalei, Politia Rutiera sau SPP nu au dat nici un fel de detaliu despre masina lovita de autoturismul condus de presedinte sau despre soferul acesteia. Pe motiv ca legea le interzice intrucat asemenea date au caracter confidential. In realitate, adevaratul motiv este altul. Masina lovita de presedintele Basescu apartine Serviciului Roman de Informatii si, in momentul producerii accidentului, se afla intr-o operatiune de filaj. Din cauza accidentului produs de seful statului, misiunea de filaj efectuata de SRI a fost ratata, iar ofiterul sub acoperire a fost deconspirat.

Filaj in Cismigiu

Surse oficiale din SRI ne-au declarat ca in autoturismul Dacia 1310 tamponat de presedinte se afla o persoana care executa o misiune de filaj in perimetrul Parcului Cismigiu. Ofiterul SRI avea o acoperire perfecta: cetatean intre doua varste cu barba si un catel. Deoarece tamponarea in lant s-a produs langa Cismigiu, nu este exclus ca "obiectivul" aflat in vizorul SRI sa-si fi dat vreo intalnire cu o anumita persoana in parc. In aceste conditii, SRI-ul gasise o acoperire perfecta pentru a nu crea suspiciuni. Nimeni nu ar fi banuit ca un barbat cu barba care isi plimba catelul intr-o duminica dupa-amiaza insorita prin Parcul Cismigiu este un veritabil ofiter de informatii de la divizia de filaj a SRI.
Cert este ca din cauza accidentului comis de seful statului, operatiunea de filaj a esuat, SRI-ul scapand pentru cateva ore din vizor "obiectivul". Avand in vedere ca SRI desfasoara in aceste zile o activitate intensa pentru contracararea oricaror amenintari teroriste, nu este exclus ca misiunea de filaj sa fi vizat o persoana care intrase in atentia serviciilor secrete din cauza Summit-ului.