Claudiu Peter spune ca, in prezent, nici macar nu „s-a demonstrat ca Teo Peter se afla in taxi”. Deci singura noastra solutie a ramas sa acceptam propunerea autoritatilor americane”.

"Propunerea” americanilor consta intr-o suma de bani, oferita ca despagubiri gratie statului de artist al decedatului.

„Aceasta procedura civila este singura cale de a se face dreptate.”, explica Claudiu Peter.

"Rezultatul acestei proceduri civile este doar o compensatie morala, dar, in cazul nostru, aceasta compensatie, mai precis cuantumul acestor compensatii, este un indicator al respectului pe care autoritatile americane il arata familiei noastre si statului roman”, a adaugat fiul lui Teo Peter.

Despre beneficii materiale consistente nu poate fi vorba, intrucat „aceasta compensatie are o valoare de simbol”. Prima oferta pe care SUA ne-a facut-o, pe 28 octombrie 2005, inainte ca noi sa depunem aceasta cerere, a fost de 3500 de dolari”, declara Claudiu Peter.

Jignit, Claudiu Peter Povesteste ca „demnitatea mea a fost lezata si, pe langa faptul ca sunt dezamagit de reactia autoritatilor americane, sunt chiar furios. Nu vad ca ni se arata respect ca unui stat NATO”, a concluzionat fiul lui Teo Ptere.

Respectul de care vorbeste Claudiu nu i-a fost aratat nici la a doua oferta, cand autoritatile americane i-au propus suma de 11.500, pe care ar fi urmat sa o imparta cu bunicul si cu unchiul. Americanii au motivat suma „mai mare” ca fiind destinata cheltuielor ridicate cu inmormantarea.