George W. Bush si Vladimir Putin ar putea avea o intrevedere intre patru ochi, pe parcursul Summitului NATO de la inceputul lunii viitoare, la Scrovistea, fosta resedinta oficiala de vara a ultimului monarh al Romaniei, regele Mihai I. Dupa nationalizarea de catre comunisti, cocheta resedinta situata intr-o padure din apropierea Capitalei nu i-a mai fost retrocedata fostului suveran, fiind folosita de ultimii trei presedinti de pina acum ai Romaniei, Nicolae Ceausescu, Ion Iliescu si Emil Constantinescu.

Conform unor surse din sistemul national de siguranta, serviciile secrete americane si ruse ar prefera zona supersecurizata din apropierea Capitalei altor locuri, cum ar fi complexul Neptun. In ciuda aparitiei unor indicii privind desfasurarea reuniunii bilaterale in statiunea aflata pe tarmul Marii Negre, evaluatorii din serviciile secrete de la Washington si de la Moscova au cam strimbat din nas, spun sursele citate, pentru ca transportul aerian pina la Neptun le-ar da bataie de cap in plus. Cu toate acestea, Neptunul nu este exclus ca loc de intilnire, dar se afla pe ultimul loc al listei, precizeaza Cotidianul.

Conform EVZ, Masurile drastice de securitate din jurul Summitului NATO vor pune in miscare 23.000 de angajati ai Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA). Cifrele spun totul: pe strazi vor patrula 9.000 de politisti si 8.000 de jandarmi. In aceeasi perioada, la granite vor fi desfasurati 1.800 de politisti de frontiera, iar alti 2.550 de angajati ai MIRA vor activa pe linia de evidenta a populatiei, pasapoarte, comunicatii, imigrari si relatii publice. Tot din zona Internelor se vor implica si luptatorii din Grupul Special de Protectie si Interventie ACVILA. Din ratiuni de securitate, numarul acestora nu este insa niciodata dat publicitatii. Fortele Ministerului de Interne vor colabora cu serviciile secrete romanesti si straine.