Reprezentantii companiei Bechtel au anuntat ieri ca nu vor putea finaliza in acest an lucrarile la tronsonul 2B, Campia Turzii- Gilau, din Autostrada Transilvania. In ciuda declaratiilor optimiste ale politicienilor si ale mai-marilor Companiei de Autostra zi si Drumuri Nationale, directorul de comunicare Bechtel, Bogdan Zgarcitu, a declarat ca pana la sfarsitul anului, daca totul va decurge normal, se va putea finaliza doar o parte din tronsonul 2B, circa 26 de kilometri.

„Daca cei de la Administratia Nationala a Drumurilor ne vor sustine, cu bani, cu terenuri, incerca m sa finalizam sectorul Tureni- Valisoara, din tronsonul Campia Turzii-Gilau. La Tureni va exista un racord cu Drumul National 1, iar la Valisoara un alt racord cu Drumul Judetean 107J, care face legatura intre localitatea Luna si orasul Turda“, a spus Zgarcitu. Lucrarile in teren depind de posibilitatea de finantare a proiectului de catre Statul Roman.

„Pentru cele doua tronsoane Gila u-Campia Turzii si Suplacu de Barcau-Bors avem un proiect de finantare in suma de 442 milioane de euro. Din acesti bani am primit avansul de 132,6 milioane de euro. Acum asteapta o rectificare bugetara sa poata rezolva problema cu finantarea“, a mai spus directorul Zgarcitu.