Principele a trecut cu eleganta peste impediment, multumindu-se sa spuna ca democratia include si dreptul de protesta. In lipsa primarului Dorin Florea, plecat peste hotare, oficiul de gazda l-au facut cei doi viceprimari UDMR, Sandor Csegzi si Levente Bakos, impreuna cu trei consilieri locali, care l-au condus pe oaspete in sala de protocol a municipalitatii. Aici, dupa cum arata Gardianul, principele a expus liniile definitorii ale unui proiect pe care Casa Regala vrea sa il demareze: acela de a organiza cate o seara, destinata fiecarui judet, la Palatul Elisabeta.

Potrivit EVZ, acesta a anuntat ieri, la Targu-Mures, ca intentioneaza sa renunte la functia de reprezentant special al guvernului pentru integrare, pe care o detine din 2002. Desi anuntul nu a fost unul categoric, principele a lasat sa se inteleaga ca cele 500-700 de angajamente publice anuale ale familiei regale sint prea multe, „in conditiile in care doi din cei patru sint octogenari“.

Mai mult, Radu de Hohenzollern- Veringen crede si ca sotia sa, principesa Margareta, va face fata cu greu imaginii regelui Mihai cind va deveni regina, cu toate ca este suficient de pregatita pentru viitoarea pozitie, informeaza Cotidianul. „Spuneti-mi cinci oameni politici din Romania care au absolvit Universitatea din Edinburgh, Stiinte Politice, Relatii Internationale si Sociologie. Spuneti-mi cinci oameni politici de virf din Romania care au lucrat la ONU 10 ani. Asta inseamna competenta. In plus, a fost colega de generatie cu oameni care conduc lumea in acest moment, deci este si garantia ca o conduc bine. Nu chiar din anul ei, dar din generatia ei“, a adaugat principele. Acesta ocupa actualul post din anul 2002, fiind numit de premierul de atunci, Adrian Nastase.