Lui Paul Pacuraru i s-a reprosat ordinul privind impozitarea cadourilor. Lui Cristian Adomnitei - pachetul legilor privind educatia si, mai ales, prevederile privind obligativitatea gradinitei de la 3 ani si studiul religiei in scoli, informeaza Gandul. Ministrii au reusit sa isi enerveze mai toti colegii de partid, in frunte cu premierul, liderii PNL cerandu-le celor doi sa nu mai ia masuri impopulare, mai ales acum, intr-o perioada catalogata ca fiind deja electoral

Ministrul Muncii a fost ieri dimineata eroul principal al sedintei Biroului Politic al PNL, majoritatea liderilor liberali dezlantuindu-se impotriva acestuia. Discutia a fost deschisa de vicepresedintele Dan Radu Rusanu, care l-a intrebat pe Pacuraru ce l-a apucat sa emita un astfel de ordin fara consultarea nimanui. Impotriva lui Pacuraru s-au aliat si premierul Calin Popescu Tariceanu, si presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu.

Dupa ce au terminat cu Pacuraru, liberalii l-au luat la rost si pe ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei. Premierul s-a enervat ca Adomnitei a intarziat la sedinta vreo ora si jumatate, dupa care i-a reprosat ca nu a incercat sa obtina sprijin politic pe legile educatiei si ca, desi pachetul de legi cuprinde aceleasi principii ca si pactul national pe educatie initiat de presedintele Basescu, l-a lasat pe seful statului sa-i ia caimacul de pe aceasta actiune.

Desi s-au suit cu picioarele pe propriii ministri, liberalii n-au de gand, la modul serios, sa mai faca nici o schimbare in guvern, cel putin pana cand nu se vor hotari daca fac sau nu alegeri anticipate, mentioneaza Jurnalul National.