Ambasadorul american la Bucuresti considera ca Romania este un “secret bine pastrat” in privinta oportunitatilor de afaceri si ca are cel mai mare potential dintre economiile sud-est europene.

Nicholas Taubman participa, impreuna cu ambasadorul roman la Washington, Adrian Vierita, la un turneu de promovare in SUA a oportunitatilor de afaceri din Romania. Turneul a inceput, luni, la New York, cu o conferinta sustinuta de conslieri economici din ambele ambasade si reprezentanti ai firmelor americane din Romania, in fata citorva zeci de reprezentanti ai mediului de afaceri. Delegatiile i'i vpor continua campania de promovare in Washington si Atlanta.

Potrivit Mediafax, atasatul comercial american la Bucuresti, Cynthia Biggs, i-a indemnat pe potentialii investitori ca, inainte de a incepe o afacere in Romania, sa isi angajeze un jurist bine pregatit. Romania are nevoie de parteneri americani de incredere pentru valorificarea avantajelor oferite de aderarea la UE si dezvoltarea de proiecte viabile cu fondurile alocate, au aratat participantii la conferinta.

Ambasadorul Taubman a amintit exemplul firmei Nokia, care si-a relocat o fabrica in Transilvania, proiectul autostrazii Bechtel, proiectele de investitii ale companiei Ford la Craiova si intentia altei companii importante americane, Emerson Electric, de a veni in Romania.

Potrivit datelor Ministerului Economiei, valoarea investitiilor in sectorul energetic din Romania este estimata, pentru urmatorii 15 ani, la 45 de miliarde de dolari, ceea ce face din Romania tara cu cel mai mare potential investitional din sud-estul Europei, a afirmat Cristian Colteanu, director regional al General Electric pentru proiecte energetice.