Toti chiriasii din imobilele RA-APPS se incadreaza in conditiile cerute de senatori pentru cumpararea caselor prin negociere directa. Prin urmare, chiar daca au acceptat si varianta ceruta de Guvern si de presedintie, licitatie deschisa, senatorii au exclus prin aceste conditii aplicarea licitatiilor, informeaza NewsIn.

Senatorii au decis, saptamana aceasta, ca imobilele RA-APPS pot fi vandute prin negociere directa catre chiriasi, cu conditia ca acestia sa locuiasca legal si sa aiba chiria platita la zi.

Initial senatorii au stabilit doar metoda negocierii directe, desi actul normativ avizat de Guvern prevedea doar licitatia deschisa. De altfel, schimbarea metodei de vanzare a imobilelelor RA-APPS din licitatie deschisa in negociere directa l-a determinat si pe presedintele Basescu sa retrimita legea la examinare in Parlament. „Ci
neva care vrea sa cumpere, nu si-a achitat chiria, care nu este foarte mare, pentru acest tip de imobile? Cu asta cred ca am spus tot“, a declarat secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan. El a precizat ca toate contractele de inchiriere sunt legale (aceasta fiind o alta conditie impusa pentru vanzarea prin negociere directa) singura problema fiind ca unele contracte sunt „imorale“.

Unii dintre chiriasii RA-APPS au contracte incheiate pana in 2009, desi nu mai au dreptul la o locuinta de serviciu de la Regie. Presa a semnalat in mai multe randuri ca unii politicieni, carora le-au fost atribuite case de la RA-APPS in urma cu mai multi ani, refuza sa paraseasca locuintele, desi nu mai ocupa functii in stat.