"Acum simt presiunea politica din TVR. Daca as fi stiut ca o sa traiesc ce traiesc acum, m-as fi gandit de doua ori inainte de a merge la concurs in 2005 pentru postul de director al stirilor. La mine nu suna telefoanele", a declarat Rodica Culcer.

Rodica Culcer a mai spus ca a aflat din ziare ca Directia Stiri a TVR va fi reorganizata. "Am aflat astazi (luni - n.red.) din presa ca departamentul de stiri s-a reorganizat. Am citit pe agentii ca am ramas directoarea departamentului de stiri. Nu plec pentru ca nu inteleg sa cedez in aceasta lupta. O sa vad care este fisa postului si o sa decid apoi. Nu o sa plec ca sa le dau satisfractie celor care vor sa ma vada plecata", a declarat Rodica Culcer.

Directorul Directiei Stiri a mai spus ca jurnalistii din TVR care au lucrat la material nu au gresit si ca materialul brut, care a avut 22 de minute, nu a fost trunchiat astfel incat mesajul sa se denatureze. Ea a afirmat ca jurnalistii au facut doar o selectie. Nu puteam da tot filmul, erau 20 de minute. Partea a doua urma sa fie o alta bucata din acelasi film", a declarat Culcer.

Rodica Culcer a mai spus ca subtitrarea era deja facuta si crede ca era mai bine ca materialul sa fi fost difuzat prima data fara comentarii. Culcer sustine ca s-a asigurat, inainte de difuzarea pe post, ca imaginile nu sunt trucate.

Presedintele Clubului Roman de Presa (CRP), Cristian Tudor Popescu, a intervenit in timpul emisiunii si a spus ca si el ar fi difuzat filmul, asa cum ar fi facut orice jurnalist, dar ca trebuia scris ca subtitlurile nu apartin redactiei TVR.

Dezbaterea de la postul Realitatea, a fost legata de contextul in care, postul public de televiziune a difuzat miercuri seara, in "Jurnalul TVR", mai multe inregistrari audio si video cu fostii ministrii ai agriculturii Decebal Traian Remes si Ioan Avram Muresan, din care reiese ca Decebal Traian Remes primeste un plic in care se presupune ca s-ar afla suma de 15.000 de euro.

Difuzarea imaginilor a starnit reactia presedintelui-director general al TVR, Alexandru Sassu, care a declarat a doua zi, intr-un comunicat, ca transmiterea inregistrarii nu a reprezentat un demers jurnalistic corect si ca, prin modul de formulare a comentariului, sensul informatiei a fost deformat de catre autorul si realizatorul stirii. El a mai spus ca postul public nu ar fi trebuit sa difuzeze imaginile si ca difuzarea unor inregistrari similare nu este corecta si legala pana la lamurirea situatiei.

Alexandru Sassu a fost audiat in cursul zilei de ieri, de Comisiile reunite de cultura din Parlament in legatura cu difuzarea acestor inregistrari si a declarat ca raspunderea pentru transmiterea pe TVR a imaginilor revine celor care le-au impus ziaristilor sa faca acest lucru si ca nu crede ca era normal ca directorul Directiei Stiri sa se ocupe de ce apare pe post. La iesirea de la audieri, presedintele-director general al TVR a anuntat decizia Consiliului de Administratie al TVR de reorganizare a Directiei Stiri, intr-un un departament de stiri si unul de sport si ca Rodica Culcer va conduce, in continuare, Directia de Stiri, informeaza NewsIn.

In cursul zilei de astazi, Rodica Culcer ar fi trebuit sa ia parte la audierile Comisiei de etica si arbitaraj a TVR. Culcer a anuntat insa comisia ca nu poate poate merge la audieri deoarece a primit o invitatie de la Clubul Roman de Presa pentru a participa la discutii despre inregistrarea cu Remes si Muresan.

"Am anuntat (Comisia de Etica si Arbitraj - n.red.) ca nu pot sa merg pentru ca am fost invitata si de Clubul Roman de Presa. Am solicitat in scris Comisiei sa ma reprogrameze pentru o alta intalnire", a declarat, pentru NewsIn, Rodica Culcer.