Recent, un studiu britanic a aratat ca anumiti coloranti alimentari creeaza o stare de hiperactivitate in randul copiilor. Studiul se inscrie intr-un program amplu derulat la nivel european privind siguranta alimentelor, tintele vizate fiind aditivii si colorantii, care s-au dovedit adevarati inamici ai sanatatii. Comisarul european pentru sanatate, Markos Kyprianou, a declarat ca UE va cere companiilor din industria alimentara sa vina, in maxim un an, cu solutii privind imbunatatirea calitatii produselor alimentare consumate in UE. Ambalajele vor trebui sa contina mai multe detalii referitoare la continut si ingredientele folosite la preparare, mai ales in ceea ce priveste grasimile si sarea. Reprezentantii unor giganti ai industriei au declarat ca produsele lor nu utilizeaza ingrediente daunatoare sanatatii copiilor.
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Legile sigurantei alimentare se schimba.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Legile sigurantei alimentare se schimba.