Sava Raileanu, de 51 de ani, este angajat ca macaragiu la compania DSU Romania, care exploateaza Halda de Zgura de pe platforma combinatului Arcelor Mittal Galati. Vineri, in jurul orei 8:45, barbatul se afla in Sectia de Curatare Vane de Zgura din apropierea Otelariei 1 a combinatului, unde curata un vas de mari dimensiuni.

"Victima se afla in cabina macaralei si efectua manevrele de curatare a unei vane de zgura, lovind vana cu o bila de mare tonaj, agatata de varful macaralei. La un moment dat, bila a lovit cabina de comanda, iar barbatul a fost prins intre fiarele contorsionate", a declarat, vineri, inspectorul-sef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Munca (Galati), Viorel Dumitru.

In urma impactului, macaragiul a suferit o fractura la gamba stanga si multiple traumatisme. El a fost scos din cabina utilajului cu mari dificultati, dupa interventia specialistilor de la descarcerare si a fost transportat la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" din municipiul Galati. Medicii apreciaza, insa, ca sansele de a-i recupera piciorul stang sunt destul de scazute.

Accidentul este anchetat de o comisie de la departamentul de sanatate si securitate in munca al companiei DSU Romania.