"Toti cei 155 de pasageri si cei opt membri ai echipajului au reusit sa scape teferi din avion", a declarat, la Taipei, purtatorul de cuvant al China Airlines, Johnson Wang. "Aparatul a aterizat la ora prevazuta pe aeroportul din Okinawa. Inainte ca pilotii sa fie informati despre incendiu, totul decursese normal, inclusiv decolarea si aterizarea", a adaugat purtatorul de cuvant. "Echipajul a declansat imediat procedura de evacuare a pasagerilor", a precizat Wang.

Boeingul 737-800, care venea de la Taipei, aterizase la ora locala 10.27 (4.27, ora Romaniei) pe aeroportul din Naha, capitala arhipelagului turistic Okinawa, si a luat brusc foc la cateva minute dupa ce a ajuns pe pista, au declarat autoritatile aeroportuare.

Incendiul s-a declansat la un motor al aripii din stanga si avionul a fost cuprins de flacari uriase, care au degajat rotocoale de fum negru si dens. Focul a fost stins dupa o ora, informeaza NewsIn.
"Flacarile au fost practic stinse. Pompierii cerceteaza acum avionul", a declarat un purtator de cuvant al serviciilor de pompieri de la Naha.

Doi pasageri au fost spitalizati si un membru al echipajului a fost ranit, dar vietile nu le sunt in pericol.
Potrivit autoritatilor nipone, avionul transporta in total 157 de pasageri, intre care doi nou-nascuti pentru care nu au fost emise bilete separate, si opt membri ai echipajului. Initial, politia nipona a anuntat posibila disparitie a patru membri ai echipajului, dar compania taiwaneza a confirmat ca cei doi piloti si personalul cabinei au putut fi contactati.

"Cand au inceput sa iasa flacarile, a fost o bubuitura uriasa, pasagerii erau inca in curs de evacuare" cu ajutorul toboganelor de salvare, a relatat un martor ocular la postul de televiziune TBS, din Tokyo. "Cand s-a incheiat evacuarea, flacarile au cuprins intregul avion. N-a mai ramas niciun fir de par", a adaugat martorul.

Potrivit agentiei de presa Kyodo, politia nationala a exclus din start ipoteza unui act de terorism.
Televiziunile nipone au prezentat imagini cu avionul cuprins de flacari pe o pista de stationare a aeroportului din Naha, cu toboganele de evacuare desfasurate, in timp ce pompierii acopereau totul cu spuma. Din Boeingul 737 nu a mai ramas decat scheletul carbonizat, rupt in mai multe bucati.
Okinawa, arhipelag tropical pitoresc din extremitatea sudica a Japonii, este situat mult mai aproape de Taiwan decat Tokyo.