De asemenea, membrii comisiei de ancheta mai cer presedintelui Camerei Deputatilor sa sesizeze Curtea Constitutionala in acest caz si organele judiciare competente, pentru a constata nulitatea actului de retrocedare.

Raportul comisiei de ancheta va fi supus aprobarii plenului Camerei Deputatilor abia in septembrie, atunci cand parlamentarii vor reveni din vacanta. Documentul de retrocedare a castelului Bran a fost semnat pe 26 mai 2006, odata cu un acord de mentinere in circuitul public a Muzeului Bran pe o perioada de trei ani. La
13 octombrie 2005, presedintele Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), Ingrid Zaarour, anunta restituirea castelului Bran proprietarilor de drept.

Castelul Bran a fost lasat drept mostenire, impreuna cu intreg domeniul, in 1938, de regina Maria, prin testament, fiicei sale, principesa Ileana. Aceasta l-a detinut pana in 1948, cand castelul a intrat in proprietatea statului roman, fiind pentru o perioada abandonat si devastat. Mostenitorii principesei care au revendicat castelul sunt Dominic Habsburg-Lothringen, Maria-Magdalena Holzhausen si Elisabeth Sandhofer. Cei trei locuiesc in SUA (Dominic) si in Austria (Maria-Magdalena si Elisabeth), in Romania fiind reprezentati de firma de avocatura Rubin-Meyer Doru&Trandafir.