Guvernul a dat aviz pozitiv unui proiect de lege initiat de senatorii Eckstein Kovacs Peter si Gheorghe Funar, care prevede interzicerea utilizarii cianurii in activitatile de exploatare miniera din Romania. In urma cu doar o luna, cu o zi inainte ca Attila Korodi sa preia functia de ministru al Mediului, Guvernul daduse aviz negativ pe acelasi proiect.

"Atunci s-a primit un punct de vedere negativ din partea Guvernului, pe motiv ca raportul de specialitate elaborat de Ministerul Mediului stipula ca normele europene nu interzic folosirea cianurilor. Nu eram eu ministru pe acea vreme", a precizat Attila Korodi. Acesta spune ca a initiat si a sustinut in sedinta de guvern noul proiect de lege. "Daca proiectul va fi votat de Camera Deputatilor si de Senat, Gold Corporation va trebui sa-si schimbe procesul tehnologic, altfel proiectul de exploatare miniera va fi blocat", ne-a declarat Attila Korodi.

Potrivit proiectului depus de Gold Corporation la Ministerul Mediului, firma ar urma sa foloseasca aproximativ 200.000 de tone de cianura pentru extragerea aurului de la Rosia Montana. "Prin aceasta initiativa vom stopa jaful de la Rosia Montana.