Premierul Calin Popescu Tariceanu si-a manifestat, ieri, convingerea ca ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, va fi un bun ministru. ‘La numirea lui Tudor Chiuariu am subliniat faptul ca el a avut o performanta care a fost apreciata la nivelul Comisiei Europene, in calitate de sef al Departamentului de Lupta Antifrauda. Este un om care a lucrat cu institutiile europene si am convingerea si astazi ca el va fi un bun ministru de justitie’, a afirmat Tariceanu.

El s-a aratat surprins de afirmatiile facute in ultima vreme despre ministrul Justitiei si schimbarile pe care acesta le-a facut la nivelul institutiei pe care o conduce. ‘Toate aceste declaratii ma surprind pentru ca in momentul in care doamna Monica Macovei si-a preluat mandatul si a considerat ca trebuie sa faca niste schimbari la nivelul procuraturii, nici nu a venit sa ma informeze. Nu cred ca era necesar acest lucru. Nu mi-a cerut parerea si de aceea nici cu Tudor Chiuariu nu am de gand sa procedez altfel’, a subliniat primul ministru.

In opinia sa, aceasta este o atributie care ‘tine exclusiv de ministrul Justitiei’. ‘In acelasi timp, tin sa subliniez ca, intotdeauna, in ceea ce priveste lupta impotriva coruptiei, Ministerul Justitiei si Guvernul au responsabilitatea si nimeni altcineva. Asa incat, in afara de ceea ce s-a intamplat de doi ani incoace, si anume multe, multe dosare, cred ca este absolut legitim si la nivelul autoritatilor si la nivelul opiniei publice sa vedem si rezultatele’, a afirmat premierul Tariceanu.