"N-am reusit sa facem aceste investitii in 2006 din cauza bugetului intarziat, astfel ca se reiau in acest an. Guvernul a aprobat, anul trecut, bugetul in luna iulie. Exista proceduri interne si niste termene. Licitatiile trebuie sa respecte niste norme. Nu s-au consumat sumele aprobate pentru 2006", a declarat pentru Mediafax directorul general al Loteriei, Liliana Ghervasuc. Ea a mentionat ca investitiile din acest an vor viza rebrandingul tuturor agentiilor din teritoriu, continuarea lucrarilor de consolidare la un imobil detinut pe Calea Victoriei in Bucuresti, finalizarea sistemului informatic integrat si dotarea companiei cu autovehicule.

De asemenea, amenajarea unui nou spatiu pentru atelierul tipografic al Loteriei si dotarea acestuia cu utilaje moderne, precum si perfectionarea studioului TV propriu reprezinta alte destinatii ale investitiilor programate pentru acest an. Compania va folosi pentru finantarea investitiilor surse proprii si nu va apela la alocatii bugetare, credite bancare sau alte surse, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli. Loteria estimeaza ca va incasa, in 2007, venituri totale de 1,079 miliarde de lei, cu 12,2% mai mari comparativ cu anul trecut, cheltuielile urmand sa urce de la 807,52 milioane de lei la 903,38 mil. lei.

Profitul brut este prognozat sa urce cu 13,7%, la 176,52 mil. lei, iar profitul ramas dupa deducerea impozitului va fi de 137,05 mil. lei, cu 12,9% peste nivelul de anul trecut. O cota de minimum 60% din profitul realizat in cursul acestui an va fi destinata finantarii proiectelor de constructie a locuintelor pentru tineret, de realizare a salilor de sport, precum si de amenajare a Arenei Sportive Polivalente.