In timp ce la Bucuresti Sever Muresan se lupta cu dintii pentru a ramane, liber, in Romania, fostul sau partener de afaceri Rolf Gehrig contraataca trimitand in tara detalii despre presupusa punere la cale a asasinarii sale.

Omul de afaeri elvetian ne-a pus la dispozitie o decizie a Curtii de Apel din Douai, Lille, pronuntata la data de 5 ianuarie 2007 in cazul lui Bekim Sejdiu. Acesta este un cetatean iugoslav, in varsta de 32 de ani, gasit de anchetatorii francezi ca fiind implicat in planuirea uciderii la commanda a lui Gehrig. Din actul amintit reiese filmul organizarii si planuirii actiunii infractionale, asa cum a fost povestit de fiecare dintre cei implicati. Unii dintre ei au incercat sa-si minimalizeze rolul, iar altii si-au negat chiar si "trecutul infractional".

INCEPUTUL. Semnalul de ancheta a fost dat de politia norvegiana Serviciilor Europol. Acestea au alertat autoritatile franceze la 8 iulie 2005 ca numitul Rifat Pllana, de nationalitate albaneza, a planuit, cu ajutorul cetateanului slovac Milos Dunda, sa execute sau sa organizeze uciderea elvetianului Rolf Gehrig, la comanda unei persoane neidentificate. In plus, politia norvegiana a informat ca Pllana, cunoscut ca un ucigas in slujba unei organizatii criminale albaneze, a parasit Norvegia la inceputul anului 2005 si a intrat deja in posesia unei arme, in regiunea pariziana.

Initial, Europol a precizat ca cel care comandase omorul se numea "Raha" sau "Radic". Europol a identificat si o alta persoana care il ajuta, un individ de origine albaneza, numit "Bekim", presupus a fi capul mai multor afaceri si firme din Picardia. El a fost raportat ca utilizand un "Volvo" inmatriculat in Departamentul Yvelines. Imediat, autoritatile din Rouen au fost sesizate pentru inceperea unei anchete preliminare privind asocierea in vederea pregatirii unei crime.