Ieri-seara, romanii au ramas in fata televizorului pina tirziu dupa miezul noptii. Aparitia biletului in direct, acuzele dintre Tariceanu si Basescu, nasterea Monicai Columbeanu live pe B1 TV si dezbaterile post-subiect au avut, pe rind, puncte ridicate de rating. Cu toate acestea, "Ninja din Beverly Hills" de pe Antena 1 a fost, nestingherit, lider de audienta intre orele 20.45 si 22.15, iar rivalii din Pache, de "La Bloc", au preluat stafeta, in timp ce analistii si politicienii discutau aprins asupra biletului care s-a dovedit a fi galben.

Si politica, dar si filme

"Cotidianul" a analizat datele de audienta primite de la televiziunile romanesti, luind in calcul numai publicul urban, pentru a avea o constanta de comparatie pentru toate posturile. Dezvaluirile lui Basescu au strins cei mai multi romani pe Antena 1, urmata in topul audientei de TVR 1 si PRO TV.

Audienta a crescut treptat in cadrul jurnalului de stiri, pe toate cele trei canale, in asteptarea replicilor venite de la Palatul Victoria. Intre orele 19.45 si 20.00, PRO TV a atins maximumul numarului de telespectatori, cu 12 puncte de rating, iar dupa interventia premierului, romanii s-au retras treptat din fata micului ecran. Cele trei posturi care au detinut virfurile de rating si-au mutat interesul de la scena politica, difuzind in continuare filme si productii de divertisment, iar autohtonii au ramas cu privirile la ele.