Procurorii DIICOT din cadrul Parchetului General joaca ping-pong cu dosarul privatizarilor strategice, in care sunt implicati arestatii din lotul Stantchev si, mai nou, fostul ministru al economiei Codrut Seres. Sedinta de judecata (in care instanta trebuia sa se pronunte asupra competentei sale, dar si asupra cererilor inculpatilor Vadim Don Benyatov si Dorinel Mucea de contestatie la executarea arestarii, respectiv cerere de revocare a acesteia) a inceput, ieri, la Curtea de Apel Bucuresti, cu o suspendare de o ora. Motivul: procurorii au intarziat sa trimita dosarul catre instanta, desi data sedintei de judecata era demult cunoscuta.

Dupa reluarea sedintei, aparatorii inculpatilor au invocat lipsa unor "acte esentiale", in opinia lor, aratand ca procurorii nu au inaintat instantei toate cele 120 de volume ale dosarului, limitandu-se la cele cuprinse intre 8 si 47. "Lipseste pana si actul de sesizare a organelor de urmarire penala, unul esential, care ar trebui sa se afle in volumul 1 al dosarului, pe care Parchetul nu l-a inaintat instantei", a afirmat avocatul Gheorghe Dragomir, aparator al lui Benyatov.

Avocatii au criticat 'reaua intentie>> a Parchetului

Aparatorii lui Benyatov au avut aceeasi atitudine fata de procurorii DIICOT si in ceea ce priveste exceptia de necompetenta a Curtii de Apel Bucuresti, invocata de acestia din urma. Aceeasi aparatori au insinuat ca solicitarea procurorilor a venit in momentul in care judecatorii CAB au dispus eliberarea lui Vadim Don Benyatov "Cand spune Parchetul adevarul: cand cere instantei Curtii de Apel arestarea preventiva sau cand invoca, cu nonsalanta, necompetenta acestei curti, culmea tocmai dupa eliberarea clientului nostru?", a spus Dragomir.