Parchetul instantei supreme cerceteaza legalitatea contractului semnat in luna mai a.c., intre Calder International si Balkan Petroleum, pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni la Rafo Onesti. Potrivit unor surse judiciare, in acest dosar - disjuns din dosarul Rafo-Carom, anchetatorii au pus sechestru asiguratoriu asupra unor conturi identificate in Elvetia, in valoare de peste 29 de milioane de euro, toate apartinand lui Marian Iancu.

Reprezentantii Ministerului Public au in vedere contextul in care in luna mai a.c., firma Calder-A International, inregistrata in Olanda a ajuns la o intelegere cu Balkan Petroleum pentru preluarea participatiei majoritare (98% dintre actiuni) la rafinaria Rafo Onesti, care anterior fusese obiectul unei dispute intre cele doua parti. Procedural, acordul trebuie insa avizat si de AVAS, pentru ca firma Calder sa preia toate obligatiile asumate de Balkan Petroleum prin contractul de privatizare a rafinariei, inclusiv datoriile in valoare de aproximativ 600 de milioane de lei.

La inceputul anului 2006, Balkan Petroleum a solicitat AVAS-ului rezilierea acordului de novatie, in urma unei dispute cu Calder-A., insa intr-un final, cele doua parti au ajuns la un acord, in urma caruia Balkan Petroleum a revocat cererea de reziliere.