Fostul prim-ministru al Romaniei, Adrian Nastase, a declarat vineri, la The Money Channel, ca privatizarea Petrom, realizata in timpul mandatului sau, a fost un succes, iar referitor la scandalul de privatizare din domeniul energetic a spus ca nu are niciun fel de legatura cu Stantchev sau Mucea.

Fostul premier Adrian Nastase, a declarat pentru " The Money Channel" ca privatizarea marilor companii din Romania, printre care se inscrie si Petrom, "a eliminat o zona masiva a coruptiei din tara, care ar fi putut la un moment dat sa atenteze chiar la siguranta nationala". Nastase a precizat ca privatizarea Petrom a fost o actiune transparenta si ca nu au existat niciun fel de probleme la acea data in ceea ce priveste legalitatea acelei tranzactii: "Contractul privatizarii Petrom nu a fost secret, avea doar niste clauze confidentiale".

Fostul premier a declarat, insa, ca regreta ca in ultimii doi ani reprezentantii romani in cadrul acestei societati foarte importante nu si-au facut foarte bine datoria si ca acum Romania se gaseste in situatia de a nu mai detine controlul asupra resurselor sale energetice strategice. "Pierzand controlul la Ministerul Economiei si Comertului pe infrastructura, din domeniul asta al combustibililor, nu mai avem o zona in care sa facem evaluarile care sa tina de prefigurarile si cu ceea ce s-ar putea intampla in zona energetica", a precizat Adrian Nastase.

Referitor la declaratiile presedintelui Basescu care a spus ca Guvernul din perioada 2000-2004 a ales cea mai proasta varianta de privatizare a Petrom, Adrian Nastase a spus ca il propune pe Traian Basescu sa conduca el de acum inainte aceste comisii de privatizare, "daca tot se pricepe asa de bine". "Mi se pare inadmisibil ca cineva care nu a citit contractul si nu a participat la discutiile respective sa vina sa isi dea cu parerea si sa spuna ca e vorba de erori. Dansul, cu cunostintele sale de economie, a privatizat Romtelecomul si flota, care au iesit mult mai bine", a spus ironic Nastase.

Despre scandalul de privatizare din domeniul energetic, Adrian Nastase a declarat la The Money Channel ca nu ii cunoaste nici pe Stamen Stantchev si nici macar pe Dorinel Mucea: " L-am vazut pe domnul Mucea cred de vreo doua sau trei ori, eu discutam cu Dan Ioan Popescu, cu secretarii de stat, nu cu el ", a spus Nastase.

Fostul premier este insa ingrijorarat ca mentinerea unor astfel de scandaluri pe perioade mai mari de timp ar putea duce la discreditarea Romaniei in fata posibililor investitori internationali. "A lansa si a mentine o discutie despre spionaj, despre scenarii de acestea de James Bond, este naucitor pentru investitiile viitoare in Romania, asta creeaza foarte mare enervare in afara", a mai spus Adrian Nastase.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.