Cercetat pentru savarsirea infractiunii de luare de mita in forma continuata si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, senatorul serban Mihailescu a fost audiat, ieri, de judecatorii inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Tot ieri, ar fi trebuit audiat si Fanel Pavalache - denuntatorul din acest dosar, insa acesta a plecat din sala inainte ca procesul sa se termine si n-a mai fost gasit. Poreclit Miky Spaga, Serban Mihailescu a sustinut in fata instantei ca n-a avut niciodata vreo discutie cu Pavalache pentru procurarea vreunei arme de vanatoare.

Fostul secretar general al guvernului Adrian Nastase a respins toate acuzatiile pe care procurorii le-au retinut in sarcina sa. Acesta a sustinut ca "nimeni nu l-a facut pana acum , astfel cum s-ar dovedi a fi daca cele afirmate in rechizitoriu ar fi adevarate".

Cat priveste acuzatia potrivit careia ar fi pretins cele 11 arme de la Fanel Pavalache, Serban Mihailescu a sustinut ca in 2001-2002 nu-si putea procura o arma deoarece nu avea permis. Prima arma pe care si-a cumparat-o a fost in 2004, tot atunci dobandind si permisul de vanatoare. Cu toate acestea, Mihailescu a povestit instantei ca, in primavara lui 2002, Pavalache i-ar fi propus sa cumpere o colectie de arme unica si de mare valoare, insa el ar fi refuzat orice discutie pe acest subiect.