Aprobarea documentatiei privind construirea pe o suprafata de 5.700 metri patrati a complexului comercial Plus, situat pe Bd. Iuliu Maniu, din Capitala, face obiectul unei anchete penale, din cauza unei gafe de proportii a unei directoare din cadrul Primariei Sectorului 6. Hotararea in baza careia s-au dat toate avizele era abrogata, Consiliul Local neavand astfel competenta sa ia decizia respectiva.

Femeia este cercetata in prezent pentru neglijenta in serviciu de ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor al Politiei Sectorului 6. Ana Maria Cristea, director la Directia Juridica a Primariei Sectorului 6, a fost pusa sub urmarire penala si este acuzata ca intr-o sedinta a Consiliului Local din luna noiembrie 2004, nu a adus la cunostinta membrilor acestuia faptul ca Hotararea 22/1997 era abrogata.

In consecinta, spun anchetatorii, a fost aprobata documentatia pentru construirea complexului comercial Plus, desi in acest caz, Consiliul Local nu avea competenta.

Anchetatorii spun ca cea in cauza nu a furnizat date reale membrilor Consiliului Local. Din cauza acestei situatii, reprezentantii companiei Plus Discount au primit toate aprobarile pentru demararea lucrarilor. "Nu se poate spune ca Plus a fost construit ilegal, din moment ce toate aprobarile au fost obtinute. Este vorba aici despre un viciu de procedura, vina apartine functionarului public. Pana in prezent nu putem spune ca a facut acest lucru intentionat.

Ea a declarat ca stia despre faptul ca unele hotarari ale Consiliului Local erau in litigiu, insa la sedinta respectiva nu a precizat care anume.

Acest lucru a fost facut verbal, deci, nu a instiintat pe nimeni in scris. Mai mult, se pare ca a incurcat Hotararea 22 cu 20", spun surse judiciare. Politistii spun ca pana in acest moment nu au indicii potrivit carora femeia ar fi gresit cu intentie.

Ciudat este insa faptul ca desi toata povestea s-a petrecut in 2004, politistii au fost sesizati de catre viceprimarul de la Sectorul 6 in urma cu putin timp. Ana Maria Cristea ocupa in continuare functia de director al Directiei Juridice din cadrul Primariei Sectorului 6.

De peste 30 de ani, brand cu renume

Plus este un brand care exista pe piata germana de peste 30 de ani. Compania este deja prezenta cu circa 3.700 de magazine si peste 38.000 de angajati in 9 tari europene (Germania, Austria, Ungaria, Polonia, Cehia, Spania, Portugalia, Grecia si Romania). Filosofia retelei Plus consta in a oferi produse de calitate superioara la preturi permanent scazute.

Plus apartine concernului german Tengelmann, grup cu vechime si experienta la nivel mondial, avand nu mai putin de 7.500 de magazine in 17 tari din intreaga lume, cu o cifra anuala a vanzarilor de aproape 27 milioane euro. Din acest grup fac parte diviziile Plus, OBI, A&P, kik, Kaiser’s Tengelmann si Interfruct.

Romania este cea de-a 9 tara in care grupul german desfasoara activitati prin intermediul diviziei Plus. La nivel global, magazinele Plus inregistreaza vanzari de aproximativ 8,5 miliarde de euro.

Din 2002, pe piata romaneasca

Intrarea pe piata romaneasca a fost decisa in 2002. Compania, cu sediul si depozitul central la Ploiesti, a fost constituita in martie 2003 si intentioneaza sa deschida in urmatorii 4-5 ani, 170 de magazine pe intreg teritoriul Romaniei. Investitia totala in magazine si centru logistic se ridica la circa 250-300 milioane euro.

In prezent exista 22 de magazine deschise in Romania, urmand ca expansiunea sa continue in toate orasele cu peste 30.000 de locuitori. Ultimul magazin Plus a fost deschis in tara noastra, in aceasta vara, in Drobeta Turnu-Severin, unde s-au investit 1,5 milioane de euro.

Reteaua Plus Discount este prezenta in Bucuresti (3 magazine), Bacau si Sibiu, precum si in Bistrita, Deva, Gherla, Mioveni, Orastie si Targoviste, astfel incat investitiile realizate pana in acest moment depasesc 50 de milioane de euro. In aceasta suma sunt incluse si fondurile pentru depozitul central al companiei. La deschiderea primului magazin al companiei, oficialii Plus Discount au anuntat ca valoarea programului de investitii alocat pana la finele lui 2006 se ridica la 200 de milioane de euro.
Plus comercializeaza o gama de aproximativ 1.000 de produse, incluzand atat produse alimentare de baza, legume si fructe, carne, cat si produse nealimentare, precum detergenti, cosmetice si hrana de animale.

Pe langa acestea, magazinele au saptamanal o oferta diferita de articole de uz casnic, electrice si electrocasnice.

Primaria nu comenteaza

La solicitarea noastra privind un punct de vedere oficial, Biroul de Presa al Primariei Sectorului 6 ne-a comunicat : "Primaria Sectorului 6 isi poate exprima un punct de vedere oficial, corect si obiectiv in legatura cu ancheta in care este implicata doamna Ana Maria Cristea, director al Directiei Juridice, doar in momentul in care ancheta va fi finalizata de catre organele abilitate".

De cealalta parte, directorul de Marketing al Companiei Plus, Ioana Marginean, a avut amabilitatea sa ne precizeze ca "la magazinul din Iuliu Maniu, compania este doar chirias. Investitorul care ne-a pus la dispozitie spatiul, a construit cladirea si, implicit, a obtinut toate autorizatiile de la Primarie. Plus Discount are magazine proprii, dar are si cateva spatii inchiriate. Cel la care faceti referire se inscrie in ultima categorie".