Procurorii anticoruptie au chemat-o pe Rovana Plumb pentru a le da detalii despre acest caz, avand in vedere ca, potrivit inregistrarii de la Curtea de Conturi, ea a fost mandatar financiar al campaniei. Ultimul audiat in acest caz a fost Viorel Hrebenciuc, care a spus insa ca singurul care ar putea oferi amanunte este Rovana Plumb. Procurorii anticoruptie au inceput, la 28 iunie a.c., urmarirea penala fata de Adrian Nastase, acuzat ca ar fi primit foloase necuvenite sub forma unor materiale electorale in valoare de 26 de miliarde de lei, in timpul campaniei din 2004, de la reprezentantii a doua firme - Vertcon Bacau si Eurografica SRL Bucuresti.

Aceeasi societate apare, potrivit NewsIn, si in dosarul Zambaccian, anchetatorii sustinand ca fostul premier ar fi primit parchet, termopane, mobila chinezeasca si alte bunuri in valoare totala de aproximativ 400.000 de euro, pentru a o numi si mentine pe Irina Jianu in functia de inspector general de stat si presedinte al Consiliului de Conducere din cadrul Inspectoratului de Stat in Constructii.

In "Zambaccian", Adrian Nastase este acuzat de luare de mita si trafic de influenta, alaturi de el fiind cercetati si sotia sa, Dana, mai multi beneficiari ai apartamentelor din blocul din strada Muzeul Zambaccian, fostul secretar de stat Sergiu Sechelariu, proprietarul initial al terenului, Gabriel Bivolaru, fostul consul general al Romaniei la Hong Kong, Ioan Paun, precum si Irina Paula Jianu, fost inspector general de stat. Un alt dosar instrumentat de procurori pe numele lui Adrian Nastase este legat de o posibila dare de mita in cazul numirii lui Ion Melinescu in functia de sef al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor in schimbul blocarii unei investigatii.

Adrian Nastase a depus mai multe sesizari la Consiliul Superior al Magistraturii in care contesta modul in care se efectueaza urmarirea penala impotriva sa de catre procurorii anticoruptie. Sesizarile sale sunt verificate de Inspectia Judiciara pentru Procurori din cadrul CSM.