Ali Imran, in virsta de 29 de ani, cetatean englez cu resedinta in Dubai, Emiratele Arabe Unite, conducea in Bucuresti, in noaptea de joi spre vineri, o masina Porsche Cayenne, proprietatea sa. Avea pasageri alti patru cetateni englezi si un roman. Jeepul condus de Ali Imran a trecut pe culoarea rosie a semaforului, a izbit in plin o Dacia Logan a firmei "Taxi 2000", care se deplasa regulamentar dinspre Academia Militara catre zona Berzei, condusa de Dumitru Arustei.

Martorii accidentului spun ca Ali mirosea a alcool si ca avea viteza mare. Condusese periculos pe Splaiul Independentei, dinspre Piata Operei catre podul Cotroceni. "Se auzea muzica. Erau morti de beti si mergeau cu 150 km/h. A intrat in plin", ne-a povestit o femeie care se afla in zona si care a dat declaratii si politistilor.

Trei morti - unul fara acte

In urma impactului, cei doi clienti ai taximetristului - regizorul Daniel Cristian Nemescu si inginerul de sunet Andrei Toncu - au murit pe loc. Arustei a decedat si el la cinci minute dupa impact. Andrei Toncu a fost identificat cu greu de politisti, intrucit acesta nu avea actele de identitate asupra sa.

Pasagerii Porsche-ului Cayenne au fost raniti si dusi la Spitalul Universitar. Ali Imran a fost internat si el, cu fracturi de coloana vertebrala si ale coastelor. Din acest motiv, politistii rutieri nu au putut sa stabileasca imediat alcoolemia acestuia, intrucit din cauza fracturilor n-a putut sufla in fiola si a trebuit sa i se recolteze probe de singe care au fost trimise la INML.