Ancheta. Jeane Pierre Francois Sgueglia, ucigasul din Giulesti, si-a premeditat fapta. Aceasta este o prima concluzie a procurorilor Parchetului Tribunalului Bucuresti, care au facut, in urma cu cateva zile, reconstituirea triplului asasinat din cartierul bucurestean. Pe de alta parte, anchetatorii au decis sa-l duca pe elvetian la mormantul Marilenei Pantazi, fosta sa amanta, ucisa cu sange rece.

Reconstituirea triplului asasinat din cartierul Giulesti, care a avut loc in urma cu aproximativ noua luni, a scos la iveala mai multe elemente noi din acest dosar. Anchetatorii ne-au spus, ca o prima concluzie, ca elvetianul si-a premeditat asasinatul. Magistratul Marius Iacob, cel care a coordonat reconstituirea, ne-a declarat ca Sgueglia a venit cu pistolul in tara tocmai pentru a se rafui cu familia Marilenei Pantazi, care nu mai dorea ca femeia sa aiba o relatie cu el.

Discernamant sau amnezie?

"Am ajuns la concluzia ca a pus la cale in mod meticulos tot ce avea sa se intample in decembrie 2005. Jeane Pierre Francois Sgueglia si-a amintit, cu lux de amanunte, tot traseul pe care l-a parcurs in acea dimineata. Elvetianul ne-a spus, la reconstituire, ca a mers pe jos de la Intercontinental pana la casa iubitei sale din Giulesti, cu pistolul la brau. Un traseu de aproape 11 km. Ne-a spus cu exactitate numarul casei si culoarea portii unde a intrat, dar apoi a povestit ca nu isi mai aminteste nimic. Nici daca a tras, nici ce s-a intamplat cu pistolul. Ne-a cerut sa-l ducem la mormantul femeii si am decis sa acceptam acest lucru. Sper sa ne ajute in ancheta", ne-a mai spus Marius Iacob, prim-procuror general adjunct la Parchetul Tribunalului. Pe de alta parte, Sgueglia va fi dus saptamana viitoare la spitalul penitenciarului Jilava, unde o echipa de medici de la Institutul de Medicina Legala ii vor face o expertiza psihiatrica. In acest fel, se va stabili cu exactitate daca elvetianul avea sau nu discernamant in momentul oribilei crime.

"Eram foarte legat de copil"

Fetita familiei Pantazi, Alexandra, de 5 ani, va primi bani din contul lui Sgueglia. Ucigasul le-a cerut anchetatorilor sa-i faciliteze transferul a 5.000 de euro dintr-un cont din Elvetia pe numele fetitei fostei sale iubite, Marilena Pantazi. Ucigasul le-a spus in mai multe randuri procurorilor ca "era foarte legat afectiv de micuta Alexandra".

In decembrie 2005, Sguelia i-a impuscat cu sange rece pe Marilena Pantazi, iubita sa, pe sotul ei, Valentin, si pe mama tinerei, intr-un acces de gelozie.