Ea, o fire emotionala, cu un exces de sensibilitate iesit din comun, care avea dorinta de ideal bazata pe imaginatie. El, un baiat ordonat si organizat, si cu ambitii nenumarate, care afisa uneori o atitudine dictatoriala.

Cele trei bilete gasite de prietenul cel mai bun al lui Alecu pe masa din camera unde cei doi s-au sinucis au intarit ideea de premeditare. Intr-un caiet studentesc, iubitii au lasat, pe trei coli, mai multe mesaje prin care isi cereau iertare si se invinovateau. Pe alte trei Ioana a schitat cateva desene. Cei doi s-au gandit prima oara la sinucidere pe 10 februarie. Este data pe care Ioana a trecu-t-o pe primul bilet de adio. Colaboratorul nostru grafologul profesor Grafiens a studiat inscrisurile lasate de cei doi si ne-a spus ca la Ioana a predominat factorul emotional si ca asupra ratiunii a existat in acel moment o sensibilitate si intensitate spirituala mare. "Literele s si r reflecta prin dimensiuni posibile anomalii psihice. Siretenie, uneori viclenie. Uneori slabiciune psihica, oboseala si depresie morala. Nu de putine ori, fata avea aptitudinea de a convinge si se straduia in acest sens", e de parere grafologul.

Cu alte cuvinte, in opinia specialistului cea care a generat ideea dublei sinucideri si a insistat sa fie dusa la indeplinire a fost Ioana. Din scrisul lui Alecu reiese ca si el avea momente cand trecea prin tulburari psihice. "Era un bun executant, eficient, supus, studios, inchistat in principii. Avea ambitii nenumarate, dorinta de a juca un rol, dar si atitudini uneori dictatoriale", a spus specialistul referitor la inscrisurile baiatului.