Scena incredibila in centrul Capitalei. Un japonez a murit dupa ce a fost muscat de un maidanez in Piata Victoriei, chiar langa Guvern. Barbatului de 68 de ani i-a fost sectionata o artera de la picior, rana in urma careia a pierdut mult sange.

Ieri dupa-amiaza, in jurul orei 16.00, fostul presedinte al reprezentantei Koyo in Romania s-a intors acasa, cu masina, la locuinta sa din bd. Nicole Titulescu nr. 1. A coborat din autoturism si a apucat sa faca doar cativa pasi, in curtea interioara a imobilului. Barbatul nu a simtit ca in spatele lui se apropia fioros un caine. Animalul si-a infipt coltii in piciorul japonezului, iar acesta, de durere, a cazut la pamant. Reusind sa scape de coltii patrupedului, barbatul a apucat sa ajunga in scara blocului. Aici, cu ultimele puteri, i-a spus paznicului care tocmai cobora pe scari: "Caine... Salvare". Medicii de pe ambulanta nu au putut face altceva decat sa constate decesul.

De altfel, spun anchetatorii, din cauza ranilor provocate de muscatura cainelui - sase la numar - care, practic, i-a sectionat japonezului artera femurala, omul nu a mai avut nici o sansa. Cadavrul a fost ridicat si a fost dus la IML pentru efectuarea necropsiei. Surse din politie spun ca barbatul este si presedintele Asociatiei Romano-Japoneze.

Politistii de la Omoruri si procurorii au declansat o ancheta pentru a stabili cu exactitate imprejurarile in care a avut loc incidentul.

200.000 caini, liberi pe strazi

In lipsa primarului Adriean Videanu, viceprimarul Razvan Murgeanu a anuntat masuri radicale pentru strangerea cainilor vagabonzi.

"Vom strange de urgenta toti maidanezii, reducem timpul de cazare si inasprim conditiile pentru incredintarea cainilor. In plus, amenda pentru cei care lasa animalele nesupravegheate va fi de 20 de milioane lei", a declarat viceprimarul Murgeanu. Conform statisticilor Administratiei pentru Supravegherea Animalelor, in Bucuresti sunt liberi pe strazi aproximativ 200.000 de maidanezi.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.