Astfel, conducerea Institutului de Anatomie din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Iasi a recunoscut ca acele cadavre de copii nenascuti (fetusi) au apartinut acestei institutii de invatamant, confirmand prin urmare varianta prezentata de Ministerul Sanatatii inca din cursul zilei de joi. Nu e clar, insa, cum si din ordinul cui au ajuns in padure acei feti formolizati.

Deocamdata, ancheta demarata a scos la iveala grave nereguli efectuate de conducerea si angajatii Institutului de Anatomie. Totodata, s-a constatat ca nu exista nici un fel de inventar al materialelor didactice, iar cele existente in subsolurile institutului erau cu termenele de expirare depasite. Atat noul director cat si fostul arunca vina unul asupra celuilalt, sustinand ca nici unul din ei nu stie cum au disparut aceste cadavre din interiorul institutiei. Cu toate acestea, ambele parti au incercat sa sugereze ca este posibil ca muncitorii care au lucrat la consolidarea imobilului au sustras fetusii pentru a-i folosi ca momeala la vanatoare. Totusi, fostul director al Institutului de Anatomie, prof. univ. dr. Dan Stefan Antohe, cunoscut ca fiind un pasionat vanator (care a practicat mai mult sau mai putin legal acest "sport"), sustine ca vinovat ar fi noul director, prof. univ. dr. Constantin Fatu.

El il acuza pe Fatu ca a incercat sa-l incrimineze aruncand mai multi saci cu fetusi in padurea de la marginea comunei Gropnita. Ultimul cuvant il va avea Politia, ai carei reprezentanti muncesc de trei zile sa descopere cui i-a trecut prin minte sa arunce intr-o padure cadavre ale unor avortoni cu varste cuprinse intre 3 si 9 luni, inimi si un cap de adult sectionat. Ieri, politistii lucrau la identificarea tuturor muncitorilor care au lucrat pana in urma cu 8-9 zile la renovarea Institutului de Anatomie si care au intrat in contact cu macabrul material didactic.