Timp de doua ore, elevii au scandat "Noi de-aicea nu plecam, nu plecam acasa, pana nu se intoarce directoarea noastra" si "Va iubim, nu va parasim".
In timp ce elevii protestau in curtea scolii, in cladire stateau adunati parinti ai acestora si cadre didactice, iar fosta directoare era audiata de politisti.

Dupa ce a iesit de la audieri, fosta directoare a reusit sa convinga elevii sa se intoarca in clase, dar nu si sa renunte la protest, refuzand sa raspunda oricarei intrebari legate de scoala.

Ei au promis pentru astazi un nou miting.

Svetlana Botnaras a fost destituita de Inspectoratul Scolar dupa ce acum o saptamana, Antoaneta Iamandi, eleva in clasa a XI-a a fost injughiata in biroul directoarei adjuncte de prietenul ei Constantin Groza, recidivist. Protestul de la Scoala Centrala, fara precedent in sistemul de invatamant romanesc, ridica numeroase intrebari si este interpretat diferit. Ministerul Educatiei considera ca directoarea este vinovata, pentru ca nu i-a asigurat elevei securitate in incinta scolii, directoarea spune ca a aflat de la televizor ca a fost demisa, fara sa i se prezinte motivele oficiale.