Sabin Balasa a fost operat joi, la Clinica de Chirurgie Cardio-Vasculara din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, fiindu-i extrasa o tumoare toracica. In prezent, starea sa de sanatate este stabila. Pictorul, in varsta de 76 de a

Sabin Balasa a fost operat joi, la Clinica de Chirurgie Cardio-Vasculara din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, fiindu-i extrasa o tumoare toracica. In prezent, starea sa de sanatate este stabila. Pictorul, in varsta de 76 de ani, sufera de o forma grava de cancer, conform declaratiilor fiului sau cel mare, Matei. “Doctorii nu au vrut sa faca aceasta interventie, dar ea s-a realizat la dorinta tatalui meu”, ne-a mai declarat acesta.

Seful Clinicii de Chirurgie Cardio-Vasculara, doctorul Mircea Patrut, a declarat pentru Mediafax ca pictorul Sabin Balasa, in varsta de 76 de ani, a ajuns la spitalul din Constanta dupa ce cadre medicale din Bucuresti, Franta si China ar fi refuzat sa realizeze aceasta operatie, pe care au considerat-o foarte periculoasa. Echipa de medici condusa de Mircea Patrut a efectuat, timp de patru ore, interventia de extirpare a unei tumori mari de pe peretele toracic drept, iar operatia a fost o reusita, a declarat sursa citata. Doctorul Patrut a precizat ca, deocamdata, nu este cunoscuta natura tumorii, aceasta urmand sa fie aflata in urmatoarele zile. Mircea Patrut a afirmat ca starea de sanatate a pictorului Sabin Balasa este buna, in prezent el fiind internat in Sectia de Terapie Intensiva pentru supraveghere de specialitate, iar cadrele medicale spera sa nu apara complicatii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.