PULSUL MEDICINEI
Omul vaccinat face o forma de gripa mult mai putin severa si mortalitatea la batrani scade, fiindca sunt mai putine complicatii. Continua explicatiile medic primar dr Irina Strambu, director de cercetare la Institutul de pne
PULSUL MEDICINEI
Omul vaccinat face o forma de gripa mult mai putin severa si mortalitatea la batrani scade, fiindca sunt mai putine complicatii. Continua explicatiile medic primar dr Irina Strambu, director de cercetare la Institutul de pneumologie M. Nasta. Varstnicii si copiii foarte mici trebuie sa fie internati cand au gripa. Cei cu boli cronice, cum ar fi astmul, BPOC sau boli cardiace, trebuie sa fie tratati in spital, fiindca gripa poate duce la o decompensare a maladiei de baza. Cei raciti ar trebui sa stea acasa pentru a nu raspandi virusurile. Iar camerele lor trebuie bine aerisite ca sa previna raspandirea virusurilor. Decat sa se inveleasca cu trei plapumi pentru a transpira, bolnavul de gripa ar trebui sa ia o aspirina pentru a obtine acelasi efect. Transpiratia nu scoate boala din om. El nu se simte mai bine, in timp ce aspirina scade temperatura. Daca febra nu se ridica la 40 de grade C, nu e grav. Rau e ca, datorita febrei, bolnavul se deshidrateaza. Din aceasta pricina, el trebuie sa bea multe lichide. De fapt, febra e un semn ca organismul se lupta cu boala.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.