Distruso, mi-am zis! Uite, tu te-ai descotorosit de portofel si implicit de banii de cosnita, pe cine stie unde, prin modul nesabuit in care-ti ordonezi geanta. Da' uite ce pierde lumea, si nu oricum, ci in public, ci chiar pe prima pagina din Libe

Distruso, mi-am zis! Uite, tu te-ai descotorosit de portofel si implicit de banii de cosnita, pe cine stie unde, prin modul nesabuit in care-ti ordonezi geanta. Da' uite ce pierde lumea, si nu oricum, ci in public, ci chiar pe prima pagina din Libertatea -ziarul prim al Revolutiei romane. E un anunt umanitar..Starurile porno, n-o sa fac acum un expozeu detaliat al tuturor rangurilor nobiliare in domeniu, stiti ca fiecare e gratulat cu titulatura meritata, si-au pierdut virginitatea. Rugam pe aceasta cale forurile din domeniu sa se aplece milostiv asupra evenimentului si sa le "de-a naibii" pierderea in urmarire generala, ca poate dispar si astea si se trezeste nestavilitul 0TV, si va spun sincer, in viata asta eu vreau sa mai si dorm! Ca nu-mi sare nimeni cu sponsorizarea-n buzunare, sa-mi pot demobiliza pungile incercanate sub ochi d-atata Lazarus pe sticla! Manca-l mama cum se imbatoseaza si invartoseaza el in discutii....Pacat ca si-a luat Lamborghini, io-l; vedem p-un cal alb, s-asorteze helancile-alea pe gat.

Un nume, o poza, o traire, o experienta. Usile se deschid. Larg, ca doar urmeaza dezvaluiri menite a oferi satietate deplina gustului consumatorului de presa.. Apare, invingandu-si timiditatea, in retrairea clipelor de varsta mai frageda. O cunosti, dupa vorba, dupa port. Cea mai Plugaru Alina a ziarelor romanesti. Balul e deschis!
"Mi-am pierdut virginitatea pe masa din bucatarie", zice ea, "inedit", zice tot ea. Ma impotrivesc. Iineditul pierzaniei imi face bataturi la logica. Fato, sigur ai cautat bine? Te-ai uitat dupa sticla de ulei? In frigider cautasi? Da' cand ai inchis punga de faina esti sigura ca nu s-a strecurat parsiv acolo-sa?
Dupa cautari de speta culturala, sufar la randu-mi pierderi, de memorie. Oare o fi fost misogin domnul care a elaborat maxima cu femeia doamna-n societate, gospodina in bucatarie si amanta in pat? Sigur ca, citata fiind zilnic de presa, Alinuta stie ceva mai multe decat noi, d-a amestecat borcanele si i-a dat cu virgula taman in bucatarie, in apropierea clipelor cand in buchetul vietii se strangeau 16 trandafirasi roz, roz ,roz. (premonitie a icsi-lor ce-i definesc alegerea facuta pe tarlaua campul muncii in contemporaneitate)

Si d-abia pleca Alina... Ce de freamat, ce de zbucium ...ce de corp - zice rautacios Mircea Badea cu gura presei!. Ne "andresan". Rapid. Cu Laura. Ca-n filme. Asa se zice la gazeta ca stau lucrurile in cazul urmatoarei pierderi marturisite in stilul scurt pe doi, zi de zi, libertin. Bine ca a pus mana p-o cinemateca de buna factura, educativa, asa, pentru tineret. Va dati seama ce-ar fi iesit daca saraca fata s-ar fi dedat la urmarirea de filmografie cu rol cultural neglijabil, Anna Karenina, sau, Doamne fereste, Razboi si pace? Nu mai spun d-un Psycho, ca ma ia cu Vertigo, si va las neinformati pe ziua de azi si nu mai aflati din vorbele mele, cu cuvintele ei ca "eu eram o pustoaica, el un domn"..

Spectacolul continua. Si viata la fel. Valea la cosmetica! Ca mi-au sarit ochii p-un alt corp, de litera, dintr-un ziar ce concureaza cu succes Libertatea in domeniul aparitiilor "plugare". "Accepta-ti imperfectiunile - esti frumoasa oricum" zic ei, da' se dezlantuie mult prea brutal pentru ca frumusetea mea interioara sa poata s-o edifice, doar printr-un efort conceptual pe cea exterioara. "Observa cu cata grija si dragoste iti tratezi pisica, catelul sau animalul tau preferat si gandeste-te ca si corpul tau are nevoie sa fie tratat in acelasi fel, are nevoie de iubire si aceasta iubire vine in primul rand de la tine." Animalul meu preferat e iguana, asta nu inseamna ca o sa-mi iubesc zbarciturile la fel ca, si ea. Ma rog, ast-am inteles io din ce zice promtoarea-jurnalist de echilibru interior femeiesc. Fata dupe no.5
"Numai in articolele mele de maine puteti citi ce-au scris "ziarele" de ieri"


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.