Desi procurorii au decis neinceperea urmaririi penale in cazul accidentului provocat de Ludovic Orban (foto) in decembrie 2007, comunicatul Parchetului General lasa sa planeze o umbra de indoiala asupra corectitudinii anchetei. Din acest motiv, Jur
Desi procurorii au decis neinceperea urmaririi penale in cazul accidentului provocat de Ludovic Orban (foto) in decembrie 2007, comunicatul Parchetului General lasa sa planeze o umbra de indoiala asupra corectitudinii anchetei. Din acest motiv, Jurnalul National solicita oficial, in spiritul transparentei, institutiei condusa de Laura Codruta Kovesi sa raspunda la urmatoarele intrebari:

Cum a deschis, in baza carui act normativ, in lipsa unei plangeri si fara existenta unei persoane care sa se declare parte vatamata, Parchetul General dosar penal de cercetare pe numele ministrului Orban? Orban neaga "acrosajul", minora si tatal ei neaga de asemenea, legistii scriu in raport ca lovitura suferita de fata nu provine in urma impactului cu un autoturism. Procurorii invoca alti martori si scriu ca a existat o coliziune si ca martorii se dovedesc nesinceri. De unde stiu procurorii si de ce nu acuza oamenii suspectati de marturie mincinoasa? Serviciul de Ambulanta sustine ca masina deplasata la locul incidentului, in urma apelului la 112, nu a gasit nici o victima, iar Spitalul "Grigore Alexandrescu" nu a inregistrat, in ziua respectiva, nici o internare/consultatie ca urmare a unui accident rutier. Sunt nesinceri si reprezentantii celor doua institutii coordonate de Ministerul Sanatatii? Daca da, acestia de ce nu sunt cercetati pentru declaratii mincinoase? A luat Parchetul General in calcul imaginile filmate cu Ludovic Orban, acuzat de parasire a locului accidentului, prezentate repetat de postul Realitatea TV? Daca da, au fost audiati in acest caz autorul filmarii, "martorul misterios", care a sunat la 112 si angajata ziarului Cotidianul care a aparut cu fata blurata pe post? Daca nu, de ce? Daca probele si declaratiile din dosar nu fac nici o referire la lovirea fetei, a primit Parchetul General date suplimentare despre incident de la serviciile speciale? Daca raspunsul la intrebarea anterioara este pozitiv, de ce nu apare nici o astfel de mentiune in rezolutia procurorilor? A facut sau inca face ministrul Transporturilor obiectul urmaririi informative (filaj, ascultari telefonice etc.) din partea serviciilor secrete romanesti? Daca da, in baza caror suspiciuni? Mai exista membri ai Cabinetului Tariceanu aflati in atentia serviciilor de informatii?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.