Din consortiul Nabucco mai fac parte companiile OMV(Austria), MOL (Turcia), Transgaz (Romania), Bulgargaz (Bulgaria) si Botas (Turcia). Gazoductul, care urmeaza sa traverseze Turcia si regiunea Balcanica, catre Austria, reprezinta un element central al planurilor UE de reducere a dependentei Europei fata de importurile de gaze din Rusia.
Un alt proiect din regiune este gazoductul ruso-italian South Stream. La 25 ianuarie, Bulgaria, al carei necesar de gaze si petrol este aproape in totalitate asigurat de catre Rusia, a semnat un acord, in valoare de zece miliarde de euro, care vizeaza participarea Sofiei la proiect. “Nabucco ramane prima prioritate pentru Bulgaria. Sa nu va indoiti ca South Stream va intra in competitie cu Nabucco”, a declarat Petar Dimitrov, ministrul Economiei si Energiei din Bulgaria. La randul sau, ministrul Economiei si Finantelor Varujan Vosganian a declarat ca recomandarea Romaniei este ca dezvoltarea ulterioara a proiectului sa fie agreata de toate tarile.
Despre autor:

Sursa: Jurnalul National
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Cum să investești într-un startup: primii pași
Sursa: start-up.ro
-
Raportarea ESG și de ce este esențială pentru orice companie listată la bursă
Sursa: green.start-up.ro
-
Povestea Precious Circuit, start-up-ul fondat de doi tineri care fac...
Sursa: retail.ro
-
Părintele Porfirie: Medicamentul şi marele secret pentru creşterea copiilor
Sursa: garbo.ro
-
CEC Bank, profit net de 54,2 milioane de lei în primul trimestru din 2022
Sursa: futurebanking.ro
-
Suflete pereche: Iubirea necondiționată dintre doi oameni
Sursa: kudika.ro
-
România a aprobat un nou ajutor umanitar pentru Ucraina. Ce trimite țara...
Sursa: wall-street.ro