Din consortiul Nabucco mai fac parte companiile OMV(Austria), MOL (Turcia), Transgaz (Romania), Bulgargaz (Bulgaria) si Botas (Turcia). Gazoductul, care urmeaza sa traverseze Turcia si regiunea Balcanica, catre Austria, reprezinta un element central al planurilor UE de reducere a dependentei Europei fata de importurile de gaze din Rusia.
Un alt proiect din regiune este gazoductul ruso-italian South Stream. La 25 ianuarie, Bulgaria, al carei necesar de gaze si petrol este aproape in totalitate asigurat de catre Rusia, a semnat un acord, in valoare de zece miliarde de euro, care vizeaza participarea Sofiei la proiect. “Nabucco ramane prima prioritate pentru Bulgaria. Sa nu va indoiti ca South Stream va intra in competitie cu Nabucco”, a declarat Petar Dimitrov, ministrul Economiei si Energiei din Bulgaria. La randul sau, ministrul Economiei si Finantelor Varujan Vosganian a declarat ca recomandarea Romaniei este ca dezvoltarea ulterioara a proiectului sa fie agreata de toate tarile.
Despre autor:

Sursa: Jurnalul National
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Social Impact Award: 10 idei pentru binele societății vor fi incubate în vara...
Sursa: green.start-up.ro
-
Pickles, localul cu murături prăjite care-ți trezește simțurile
Sursa: start-up.ro
-
Cheesecake cu afine, un desert incredibil de pufos și delicios pentru această...
Sursa: garbo.ro
-
Ana Nicolescu, change strategist: Antreprenoriatul nu e greu. Ce e greu e să...
Sursa: kudika.ro
-
Top 5 motive pentru care un client renunță la magazinul sau la brandul preferat
Sursa: retail.ro
-
NN are 2,2 milioane de clienți în România
Sursa: futurebanking.ro
-
Zelenski: Atacul cu rachete al rușilor asupra unei clădiri din Odesa nu a...
Sursa: wall-street.ro