Pericol. Cele mai expuse, conform hidrologilor, vor fi zonele de deal si de munte, unde se va emite avertizare de cod portocaliu In lunile de primavara, pericolul de inundatii ar putea atinge intensitatea codului portocaliu. Avertismentul a fost lan
Pericol. Cele mai expuse, conform hidrologilor, vor fi zonele de deal si de munte, unde se va emite avertizare de cod portocaliu In lunile de primavara, pericolul de inundatii ar putea atinge intensitatea codului portocaliu. Avertismentul a fost lansat, ieri, de hidrologi, care au dat publicitatii prognoza pentru urmatoarele trei luni. Potrivit estimarilor, cresterile de debit si de niveluri pe raurile din tara vor deveni periculoase la jumatatea lunii martie, sfarsitul lunii aprilie si inceputul lunii mai. Mai exact, s-ar putea produce viituri pentru intervale scurte de timp si doar pe portiunile raurilor din Maramures, din nordul Moldovei si pe cele din centrul si sud-vestul tarii, dar si din judetul Prahova. Hidrologii avertizeaza ca in pericol sunt in special zonele de deal si de munte. "In perioada urmatoare, ar putea aparea asa-numitele inundatii de primavara. Probabil ca se va ajunge cel mult la codul portocaliu, dar asta numai in cazul in care vom avea perioade foarte calde, in care sa se topeasca brusc zapada, suprapuse cu perioade cu ploi abundente", a declarat Petre Stanciu, directorul Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor. Iata cateva localitati in pericol de viituri:


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.