Un fotbalist, tare ca o stanca, a ajuns un infirm datorita propriei inconstiente
Era in vara trecuta. Cald, soare si vreme frumoasa pentru sport. Pe un tapsan dintr-o comuna olteana, transformat in teren de fotbal, se disputa un meci de fotb

Un fotbalist, tare ca o stanca, a ajuns un infirm datorita propriei inconstiente
Era in vara trecuta. Cald, soare si vreme frumoasa pentru sport. Pe un tapsan dintr-o comuna olteana, transformat in teren de fotbal, se disputa un meci de fotbal din campionatul judetean Dolj

EUFORIA. Echipa gazda, Avantul Tugui, o comuna aflata la circa 18 kilometri de Craiova, isi batuse adversarul si toata lumea era fericita, inclusiv capitanul echipei gazda, Titel Dumitrescu, caci rivalitatile locale starnesc patimi deosebite. Din acest motiv, dupa ce a iesit de pe teren a luat unul dintre scuterele aflate pe marginea drumului si s-a urcat pe el, desi nu stia cu se mananca. In aplauzele spectatorilor si colegilor a demarat in tromba, incercand sa arate ca e talentat si la motociclism nu numai la fotbal.

DESTINUL. Bucuros nevoie mare, nu a realizat ca nu stie sa conduca, a dat bice si, la o curba, nu a mai putu stapani scuterul, a ratat curba si s-a proptit in nucul unui vecin de strada. “Am vrut sa ma duc sa ma spal dupa meci. Inainte de asta, am vazut un scuter la poarta si am vrut sa incerc sa merg pe el. Mi-am pierdut mintile si m-am urcat. A fost pentru prima data cand m-am urcat pe asa ceva. Nu am mers prea mult si s-a intamplat nenorocirea”, isi aduce aminte cu regret si isi blesteama zilele fostul fundas.

AGITATIE. “Eram la statia de epurare a apei cand am primit un telefon ca a avut loc un accident in comuna. Cand am ajuns acolo, Titel era intins pe jos, noroc ca nu a fost miscat din loc de nimeni. Era grav. Am sunat la SMURD pentru o interventie rapida, de specialitate. Din pacate, am constat pe propria noastra piele cat de ineficient este sistemul nostru sanitar. Desi accidentatul era foarte grav, salvarea a venit cu foarte mare intarziere. La un moment dat a trebuit sa il chem pe seful de post pentru a potoli lumea, care era extrem de agitata si revoltata de intarziere. A venit intr-un final, i-au acordat primul ajutor, avea tripla fractura la coloana vertebrala, si l-au dus la Spitalul numarul 1 din Craiova, la neurochirurgie, la doctorul Camenita. Dupa consult, Titel Dumitrescu a fost transportat de urgenta la Spitalul Bagdasar- Arsenie din Bucuresti. Acolo diagnosticiul a fost extrem de sever, fractura la coloana T4, T5, iar Titel a ramas paralizat de la brau in jos”, ne-a declartat viceprimarul comunei Tuglui, Sorin Agapie.

CHIN. “Titel joaca fotbal al noi de cand avea 16 ani. Juca stoper la marcaj si era tare ca stanca, te izbeai de el si cadeai jos imediat. Era ca Adrian Bumbescu pe vremuri. Toti cei 3 frati ai lui au jucat in echipa noastra in diverse perioade. Acum, dupa groaznicul accident pe care l-a facut din teribilism ii este extrem de greu. Are doua fete , Ileana -7 ani si Claudia -5 ani, de care trebuie sa aiba grija si o sotie, Georgeta, care este bolnava mai tot timpul. Ei sunt ceangai, dar oameni muncitori, de treaba, care nu ne-au pus probleme de nici un fel.Consiliul local le-a acordat de cateva ori ajutoare financiare destul de semnificative, la fel a procedat si Asociatia Judeteana de Fotbal, prin presedintele Nicu Neagoe, care , in plus, de sarbatori, ofera daruri fetelor.

SPERANTE.„Este foarte dureros ce s-a intamplat. Nu pot sa imi explic cum a fost posibila o asemenea tragedie. Este pacat ca un asemenea om plin de viata nu poate sa joace fotbal in continuare. Este uman sa facem tot posibilul pentru a-l salva pe baiat” - a opinat Neagoe. Din pacate pentru el, statul in carucior, purtarea sondei pentru urinare i-au creat alte probleme de sanatate, motiv pentru care avea permanent frisoane. A mai fost internat din acest motiv si, cu ocazia unui ultim control, a aparut o raza mica de speranta la un RMN. S-a ajuns la concluzia ca ar putea fi operat, incercind sa se ajunga la o mobilitate partiala a picioarelor”, a mai spus viceprimarul din Tuglui.

„Este foarte dureros ce s-a intamplat. Nu pot sa imi explic cum a fost posibila o asemenea tragedie. Este pacat ca un asemenea om plin de viata nu poate sa joace fotbal in continuare. Este uman sa facem tot posibilul pentru a-l salva pe baiat” - a opinat Neagoe.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.