Liderul PSD, Mircea Geoana, a anuntat ieri ca membrii Biroului Permanent National al partidului il sustin in continuare pe Dan Mircea Popescu la sefia Consiliului National.


"Opinia care s-a degajat a fost pentru reconfirmare

Liderul PSD, Mircea Geoana, a anuntat ieri ca membrii Biroului Permanent National al partidului il sustin in continuare pe Dan Mircea Popescu la sefia Consiliului National.

"Opinia care s-a degajat a fost pentru reconfirmarea lui Dan Mircea Popescu in functia de presedinte al Consiliului National. (...) S-a degajat opinia asta, a fost unanima", a declarat Geoana la finalul sedintei Biroului, oferindu-i in acest fel un raspuns lui Adrian Nastase, care anunta recent ca va candida pentru functia de presedinte al Consiliului daca va gasi "suportul necesar" in partid. Totusi, in ciuda "reconfirmarii", conducerea PSD a decis sa organizeze potrivit Statutului, asa cum solicitase Ion Iliescu, alegeri pentru functia de presedinte al Consiliului la reuniunea forului din 22 februarie. Geoana i-a gasit insa lui Nastase un alt loc decat acela de sef al Consiliului: "Avand in vedere ca principalul obiectiv al PSD in 2008 este castigarea alegerilor locale si parlamentare, consideram ca experienta colegilor nostri, inclusiv Adrian Nastase, trebuie folosita in interiorul si in interesul partidului, pentru indeplinirea acestui obiectiv". Geoana a refuzat sa spuna exact ce rol ar trebui sa joace Nastase in PSD, dupa cum a refuzat sa precizeze si daca a discutat cu fostul premier, asa cum anuntase la Topoloveni. "Discutia cu Adrian Nastase va fi facuta publica dupa ce vom parcurge toate etapele", a spus liderul PSD.

REPLICå. "Unanimitatea" anuntata de Geoana pentru sustinerea lui Dan Mircea Popescu este contestata de vicepresedintele PSD, Ion Stan. "N-a fost nici o unanimitate. Aceasta este concluzia dansului (a lui Mircea Geoana - n.r.). Nu este prima data cand vine cu opinii personale si le prezinta ca decizii ale Biroului Permanent", ne-a declarat Stan. Vicepresedintele PSD a precizat ca pe ordinea de zi a sedintei s-a aflat doar propunerea ca la Consiliul National sa aiba loc alegerea presedintelui si a trezorierului si ca nu a fost dat nici un vot in sensul reconfirmarii lui Dan Mircea Popescu. "Biroul Permanent National nu are nici un fel de competente pe zona alegerii sau reconfirmarii unui presedinte al Consiliului National", a explicat Stan.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.