Duminica dimineata am ajuns in Perla Carpatilor. Sunt de 3 ore in frumosul oras de pe Valea Prahovei si sunt consternat, socat si plin de nemultumire. In cel mai fumos oras de pe Valea Prahovei domneste mizeria, nepasarea, marlania,

Duminica dimineata am ajuns in Perla Carpatilor. Sunt de 3 ore in frumosul oras de pe Valea Prahovei si sunt consternat, socat si plin de nemultumire. In cel mai fumos oras de pe Valea Prahovei domneste mizeria, nepasarea, marlania, ingalarea, indolenta... In fine, deplorabil. Trotuare necuratate de zapada, neamenajate, noroi, mizerie...mi-e mila de acest oras. Vile care mai de care mai plina de fitza dar in fata plin de noroi, de zapada mizerabila, in spatele noilor constuctii plin de pet-uri de bere, doze de energizant, pungi..Apropos de pungi, voi aloca acestui subiect cateva minute dar in alta zi.

Plimbandu-ma pe strazile frumosului oras am aflat intr-un final ca numele strazii AOSTA se trage de la un oras din Italia, e da, in Italia au asemenea orase in ruina????; sau a gresit primarul gospodar cand a comandat placutele si in loc de ANOSTA a iesitt AOSTA, Sa fi mancat o litera???: Posibil.

Am ajuns si la Castelul pentru care se bate o lume intreaga ca e un bun al intregului popor... Mda, este un bun al poporului nostru pentru ca nici o lopata nu s-a folosit sa-i deszapezeasca aleile, scarile, parculetul... Ba mai mult, s-a montat langa o statuie o baraca in care un jandar motzaie nederanjat. La intrarea in parc scria FUMATUL INTERZIS IN PARC...Bun, dar chiar in usa de intrare 2 duduitze fumau nestingherite si nu aveau scrumiere prin preajma, deci legile is pentru fraieri, ai destepti fac ce vor. Ah de-as fi avut o bata.....(cat de violent pot fi!!!)

Prin fleoshcaiala de pe drum am ajuns si la fratiorul Castelului. Si acolo alta tampenie romaneasca, caserie inchisa, "biletele se pot procura de la casieria Castelului al mare" De ce???, casierita e in concediu, a plecat cu vaca la raze...E da, doua fatze cu alura de ghid ne sugereaza ca putem sa le dam lor banii de intrare, ca se duce una din ele sa ne cumpere bilete... BARBA, TZEAPA romaneasca....Au bagat banii in buzunare si ne-au lasat sa intram sugerandu-ne ca ele nu prea au chef sa isi faca meseria si ca la fiecare obiectiv avem explicatii...Ce frumos e sa mergi in muzeu!!!! In Austria iti dau un ghid audio....da aici " Te descurci mon cher" E tara descurcaretilor...

Doamne ce frumos e in SINAIA!!! Chiar avem o industrie a turismului super dezvoltata, oamenii isi dau tot interesul ca totul sa fie in slujba turistului, primaria se preocupa in mod evident in crearea de conditii optime pentru turistii ce calca prin Sinaia!!!!

Va iubesc dragi oameni, care, prin eforturile voastre stati in calea globalizarii, nu lasati sa se distruga un oras cu istorie, in care un rege s-a apucat de capul lui sa ne construiasca edificii europene, sa aduca ei in tarisoara noastra cultura, de ce?, la ce bun? Noi le aveam pe ale noastre, acu' ca avem posibilitatea, sa aratam lumii intregi ca a avea cultura e o tampenie, sa ardem edificiile facute de altii si sa le construim pe ale noastre...fara arhitectura, fara bun-gust, cu WC-u in curte cat mai langa gardul vecinului.

Doamne...pana cand ii mai rabda pamantul????? Sa ai si sa distrugi!!! Si asta pentru ce??? Pentru un cont personal cat mai umflat... Ah (unde am lasat bata aia???...Probabil in mecla tutei din usa castelului...Ce pacat ca nu am mai multe..)

Reporter de serviciu: cdmitroi


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.