Un prim avantaj al consumului de paine ecologica rezulta din faptul ca ingredientele folosite la producerea acesteia nu sunt contaminate cu chimicale. In agricultura bio, graul este selectionat din samanta netratata chimic, iar solul pe care se cul

Un prim avantaj al consumului de paine ecologica rezulta din faptul ca ingredientele folosite la producerea acesteia nu sunt contaminate cu chimicale. In agricultura bio, graul este selectionat din samanta netratata chimic, iar solul pe care se cultiva este ingrasat doar natural.

Dupa recoltare, graul este pastrat in celule speciale: nu este permisa amestecarea lui cu cerealele conventionale si nu se admit tratamente chimice nici pe parcursul depozitarii. De asemenea, macinarea se face in echipamente de morarit cu folosinta exclusiva pentru cereale ecologice, dotate cu mecanisme de macinare din inox. Graul se macina astfel incat sa se obtina faina integrala mult mai buna, deoarece conserva mineralele, este bogata in aminoacizi, in fosfolipide si in fibre.

Aceasta paine nu are aditivi alimentari (E-uri). De asemenea, are un aport nutritiv complex - minerale, fibre, aminoacizi si vitamine - si un raport ideal, echilibrat intre elementele plastice - proteine, glucide si lipide. Un alt atu este ca senzatia de satietate se instaleaza fiziologic mult mai repede in cazul consumului de paine integrala decat in cel al painii albe, astfel ca se evita abuzul cantitativ. Plus ca acest produs nu expune la riscul obezitatii si ajuta la reglarea tranzitului intestinal. Painea integrala ecologica este mai bine tolerata de bolnavii diabetici, deoarece are un continut mai redus in glucide, potrivit profesorului doctor Pavel Chirila de la Naturalia, firma ce produce si comercializeaza acest produs.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.