Candidati PNL
Unii dintre ministrii PNL s-ar putea vedea nevoiti sa-si paraseasca fotoliile guvernamentale pentru a candida la primarii de municipiu, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, declarand ca parlamentarii si minist
Candidati PNL
Unii dintre ministrii PNL s-ar putea vedea nevoiti sa-si paraseasca fotoliile guvernamentale pentru a candida la primarii de municipiu, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, declarand ca parlamentarii si ministrii care scot un scor bun in sondajele locale preliminare campaniei electorale ar trebui sa intre in lupta pentru primarii in municipiile respective. Principiul acesta s-ar putea aplica in cazul ministrului Economiei, Varujan Vosganian, la Iasi, al Noricai Nicolai, la Cluj, sau al ministrului Muncii, Paul Pacuraru, la Galati. Exceptati de aceasta obligatie sunt insa premierul Tariceanu si mai-marele deputatilor, pe motiv ca daca vreunul paraseste functia n-ar mai putea fi inlocuit de un liberal. “Pentru toti ceilalti se poate gasi un inlocuitor in partid”, a mai spus Olteanu. Acesta a scapat astfel de orice obligatie in cazul in care in sondajul efectuat in Bucuresti ar obtine un scor mai mare decat aspirantul la postul de primar, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban (foto). In schimb, Orban l-a contrazis pe Olteanu, spunand ca decizia finala va fi luata dupa realizarea sondajelor de opinie. “In mod evident nu vom face din ministri candidati de primari, pentru ca avem de guvernat o tara”, a adaugat Orban. El a mai spus ca ar putea exista candidati la primariile unor municipii si orase care in prezent nu sunt membri PNL. In privinta momentului alegerilor locale, desi nu s-a luat vreo decizie, liberalii sunt in majoritate de acord cu data de 25 mai.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.