PULSUL MEDICINEI
Ce trebuie sa stie omul despre plamanii lui in sezonul rece? Sau mai cu seama in sezonul rece si capricios in care o zi e insorita si o zi cu perdea de fulgi. Trebuie sa se infofoleasca oamenii? E bine sa-si blindeze copiii

PULSUL MEDICINEI
Ce trebuie sa stie omul despre plamanii lui in sezonul rece? Sau mai cu seama in sezonul rece si capricios in care o zi e insorita si o zi cu perdea de fulgi. Trebuie sa se infofoleasca oamenii? E bine sa-si blindeze copiii cu tot felul de fulare la gura?

E bine de stiut ca nordicii, acolo unde frigul este chiar la el acasa, isi poarta copiii si in noiembrie fara nimic pe cap, iar adultii fac sauna intr-un nor de aburi fierbinte, iar apoi se tavalesc veseli prin zapada. Tocmai de aceea oamenii si copiii nu trebuie sa se infofoleasca exagerat. Ei sa se imbrace in asa fel incat dupa un mic fior de frig sa se simta bine in haine.

Dupa ce a explicat toate acestea, medic primar dr Irina Strambu, director de cercetare la Institutul de Pneumologie "M. Nasta", explica alte aspecte ale afectiunilor de plamani in timpul sezonului rece. In sezoanele reci exista mai multe infectii respiratorii. Virusurile ataca nu atat in conditiile de frig, ci mai ales cand timpul se inmoaie. Racelile, guturaiele, gripele sunt produse de virusuri. Virusurile se raspandesc prin tuse si stranut.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.