Liderul PC Daniela Popa i-a raspuns ieri printr-o scrisoare deschisa sefului statului la scrisoarea pe care acesta a trimis-o marti presedintilor de partid, in care le cerea sa sustina adoptarea votului uninominal majoritar in doua tururi de scruti

Liderul PC Daniela Popa i-a raspuns ieri printr-o scrisoare deschisa sefului statului la scrisoarea pe care acesta a trimis-o marti presedintilor de partid, in care le cerea sa sustina adoptarea votului uninominal majoritar in doua tururi de scrutin. Popa il invita pe Basescu "sa se gandeasca la posibilitatea de a veni in fata Parlamentului, pentru a sustine proiectul de vot uninominal mixt, intors de la Curtea Constitutionala si aflat in dezbaterea Parlamentului".

"Cu aceasta ocazie puteti explica si de ce votul uninominal pentru ambele camere si votul uninominal pur poate duce la nerealizarea unei majoritati parlamentare asa cum declarati la 16 ianuarie 2003", se arata in scrisoare. Liderul PC si-a motivat invitatia prin faptul ca "exista inca posibilitatea ca, incepand din acest an, alegerile sa se desfasoare pe baza unui sistem de vot uninominal". Daniela Popa mai precizeaza ca un astfel de gest din partea presedintelui ar fi cea mai puternica dovada ca dorinta de reforma pe care o invoca "reprezinta o viziune politica, nu un slogan de efect utilizabil intr-o noua campanie electorala". "Pentru mine, ca cetatean, ar fi cea mai puternica dovada ca presedintele Romaniei urmarese gasirea unei solutii, nu doar interesul de a face campanie partidului pe care-l sustine, iar pentru mine, ca lider al PC, ar fi cel mai important impuls de a reflecta atent la ceea ce propune presedintele Romaniei", incheie Popa.

AVERTISMENT. Referindu-se la un alt subiect, si anume demersurile lui Lazlo Tokes din Parlamentul European vizand initiativa legislativa a PC cu privire la invatarea limbii romane, Popa a precizat intr-un comunicat de presa ca punctul de vedere al CNCD, o institutie a statului "abilitata sa hotarasca situatiile de discriminare" are relevanta si "nu interpretarile domnului Laszlo Tokes". "Actiunea domnului Tokes nu are nici o legatura cu nevoia de a descoperi o solutie la o problema reala, faptul ca multi cetateni romani de etnie maghiara nu cunosc limba tarii in care traiesc", a mai spus Popa.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.