PULSUL MEDICINEI
Impotriva blestemului durerilor de cap sub forma de migrene, in forma lor cea mai brutala, se recomanda somn, liniste, deci sunt folositoare tranchilizantele. In aceste atacuri ultrasevere de migrena se prescriu medicamente ne
PULSUL MEDICINEI
Impotriva blestemului durerilor de cap sub forma de migrene, in forma lor cea mai brutala, se recomanda somn, liniste, deci sunt folositoare tranchilizantele. In aceste atacuri ultrasevere de migrena se prescriu medicamente neuroleptice, unele ca in terapiile psihiatrice. Dar sunt folosite si injectii cu ergotamina, meperidinul drept narcotic, o serie de preparate din clasa medicamentelor impotriva epilepsiei, ca si substante cortizonice. Acad. prof. dr Constantin Popa, seful neurologiei romanesti, lamureste si subiectul tratamentului preventiv al migrenelor. Sunt utile in preintampinarea migrenelor betablocantele de tipul propanolon, nadolol sau metropolol.

Pentru profilaxia migrenelor se foloseste si o medicatie triciclica (amitriptilina de exemplu ca antidepresiv). Medicii recomanda si blocanti de canale de calciu
(verapamil, fluramizil), dar si antiepileptice (valproat si topiramat). Sa nu se uite efectul bun al magneziului, al vitaminei B6 si, la nevoie, se recomanda si toxinabotulinica.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.