Majoritatea nutritionistilor sunt de acord ca cerealele sunt alimentele cu cea mai mare valoare nutritiva, ele acoperind doua treimi din calorii si jumatate din ratia de proteine necesare omului. Iar cerealele integrale sunt mult mai sanatoase si au

Majoritatea nutritionistilor sunt de acord ca cerealele sunt alimentele cu cea mai mare valoare nutritiva, ele acoperind doua treimi din calorii si jumatate din ratia de proteine necesare omului. Iar cerealele integrale sunt mult mai sanatoase si au o valoare biologica mai mare decat graul decorticat.

Graul organic integral nu este contaminat cu chimicale, folosirea acestora fiind interzisa in agricultura ecologica. In plus, el este produs si depozitat in conditii de de maxima igiena si siguranta alimentara, cu mult peste nivelul celor din agricultura conventionala, si are un grad minim de corpuri straine (0,1%). Datorita metodelor de depozitare si procesare specifice productiei bio, acest grau are o mare putere de incoltire - peste 90%.

BENEFICII. O mana de grau contine vitamine din complexul B, fosfor, magneziu si calciu suficiente organismului pentru o zi intreaga. Datorita proprietatilor sale, graul integral imbunatateste controlul glucozei in sange si astfel scade riscul imbolnavirii de diabet. De asemenea, reduce riscul bolilor cardiace, regleaza greutatea corporala, protejaza tubul digestiv, previne si combate constipatia si e adjuvant in curele de dezintoxicare a organismului. Are proprietati nutritive, remineralizante, sedative si tonice excelente.

REABILITARE. Redescoperirea graului ca medicament a inceput in anii '70, cand medicii au remarcat cresterea alarmanta a numarului de persoane bolnave de ischemie cardiaca, colici, diabet, cancer digestiv, obezitate, litiaza biliara, dermatoze si alte afectiuni din cauza "adoptarii" unei alimentatii bogate in produse rafinate, aditivate si conservate. In aceasta situatie, au luat nastere doua orientari in medicina: pro medicamente noi care sa tina piept acestor boli, respectiv pro revenire la simplitatea si armonia naturii. Acest din urma curent a dus la "reabilitarea” graului. Atentie, reabilitarea graului integral!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.